2013-03-11 11:11:50

Dani otvorenih vrata Kabineta za razvojnu podršku "Korneo"

U organizaciji Kabineta za razvojnu podršku Korneo (Trpimirova 7, Zagreb) održat će se Dani otvorenih vrata u periodu od 22. do 26. travnja 2013. godine. Misija im je razvijati svijest o važnosti ranog poticanja razvoja, ranog otkrivanja teškoća u razvoju, te uključivanju djeteta u rane razvojne programe. Pravovremenim, upornim i dosljednim usmjeravanjem djetetovog razvoja želi se omogućiti svakom djetetu ostvarenje vlastitih mogućnosti u najvećoj mogućoj mjeri.

Raspored predavanja

Svaki dan tijekom Dana otvorenih vrata u vremenu od 19 do 20 sati govorit će se o različitim temama prema sljedećem rasporedu:

22. travnja - neurorizična djeca (prerano rođena djeca, djeca koja su u porodu ostala bez kisika, djeca kojoj je po rođenju dijagnosticirano krvarenje u mozgu,...). Govorit će se  o razvoju djece, o tome na što roditelj mora obratiti pažnju, koji su prvi pokazatelji eventualnih odstupanja u razvoju i kako poticati rani razvoj neurorizičnog djeteta 23. travnja - priprema za školu (što sve dijete treba znati prije polaska u školu, je li vam dijete spremno za školu i što ako nije, te kako što lakše i uspješnije krenuti u školu) 24. travnja - teškoće u učenju (kako pomoći djetetu i naučiti ga da kvalitetno uči, kako poboljšati pažnju, koncentraciju, pamćenje te kako razviti radne navike i motivirati dijete za školu) 25. travnja - nadarena djeca(predškolski uzrast) - kako otkriti je li i vaše dijete potencijalno darovito, kako poticati razvoj darovitog djeteta te kako izgledaju Korneove radionice za potencijalno darovitu djecu. 26. travnja - govorna kompetencija i kompetencijama uspješnog djeteta (koje kompetencije karakteriziraju uspješne ljude te kako iste razviti kod djece, zašto su govorničke vještine važne i kako Korneo kroz radionice potiče razvoj djeteta da postane uspješan čovjek).

Prijave za sudjelovanje su u tijeku, i obavljaju se putem maila korneo@korneo.hr ili telefona na +385 1 4571 116.

U tjednu otvorenih vrata Kabinet Korneo poklanja i besplatnu provjeru znanja i sposobnosti djece uz prethodnu najavu.

 

Više informacija može se vidjeti na adresi www.korneo.hr.


www.skole.hr