2007-12-06 00:00:00

Završna konferencija projekta CARDS 2003 za strukovno obrazovanje i osposobljavanje

Završna konferencija projekta CARDS 2003 održana je 29. studenoga 2007. u Hotelu Antunović u Zagrebu. Projekt CARDS 2003 za strukovno obrazovanje i osposobljavanje započeo je 1. siječnja 2006. i završit će 31. prosinca 2007.

Projekt provode konzorcij Ifoa i Helsinki Consulting Group u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje u Hrvatskoj.
Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od 2.688 milijuna EUR-a, dodijelila je Europska unija. Sama vrijednost odobrenih projekata puno je veća, s obzirom na to da su nositelji projekata i sami morali osigurati dio sredstava (minimalno 10% vrijednosti projekta).

Govornici su, među brojnima, bili i visoki predstavnici Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj te predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Konferenciji su nazočili predstavnici iz oblasti gospodarstva, strukovnih škola, međunarodnih organizacija, županija i sindikata.

Opći je cilj projekta CARDS 2003 prinos modernizaciji hrvatskoga sustava strukovnog odgoja, obrazovanja i osposobljavanja poboljšanjem njegove sposobnosti odgovaranja na sve potrebe hrvatskoga gospodarstva, društva i pojedinaca kroz doprinos suzbijanju nezaposlenosti, posebice nezaposlenosti mladih, te usklađivanje s europskim standardima i stečevinom na ovom području.

Projekt CARDS 2003 sastojao se od tri međusobno povezane komponente:

Komponenta 1 - Jačanje sustava obrazovanja i osposobljavanja nastavnika strukovnih sadržaja, stručnih učitelja i suradnika u nastavi

Komponenta 2 - Analize sektora i zanimanja, kompetencije učenika, strukovne kvalifikacije i okvirni kurikulumi

Komponenta 3 - Projekti razvoja škola.

Više o samoj konferenciji i rezultatima projekta na inaternetskim stranicama Agencije za strukovno obrazovanje.


www.skole.hr