2013-04-03 14:59:46

Okrugli pedeseti broj časopisa Pogled kroz prozor

Krajem ožujka 2013. godine digitalni časopis Pogled kroz prozor obilježio je izlazak svojeg pedesetog broja. Pogled kroz prozor je digitalni, multimedijski časopis koji učiteljima, nastavnicima, profesorima i ostalim obrazovnim stručnjacima daje priliku za pokazivanje primjera dobre prakse, razmjenu iskustava te trajno stručno usavršavanje u području primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Izlazi jednom mjesečno i pišu ga obrazovni stručnjaci iz različitih zemalja. Časopis ima svoj ISSN, arhivira se u Hrvatskoj arhivi weba, a objavljuje ga udruga „Suradnici u učenju“.

Pogled kroz prozor do sada je pročitalo više od pola milijuna čitatelja, a njihov broj i dalje raste.  Časopis je najčitaniji svaku veljaču, kada čitatelji i uredništvo suradnički stvaraju sadržaje vezane uz promicanje primjerenog, odgovornog i sigurnog korištenja Interneta.

 

Pregled broja čitatelja po mjesecima od 2010. do 2013.

 

U dosadašnjih pedeset brojeva objavljen je 871 članak, a pisalo ih je 245 autora zaposlenih u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, fakultetima te različitim udrugama i ustanovama povezanim uz obrazovanje. Teme napisanih članaka su raznovrsne i dotiču se različitih aspekata obrazovanja.

 

Neke od najčitanijih tema u svih 50 brojeva

 

Časopis prate čitatelji iz cijeloga svijeta, no naravno najveći broj je iz Hrvatske i susjednih zemalja budući da su objavljeni tekstovi u pravilu na hrvatskom jeziku.

Novi, pedeseti broj Pogleda kroz prozor dostupan je na adresi http://pogledkrozprozor.wordpress.com/.


www.skole.hr