2013-10-16 12:36:09

Nagradni natječaj "Prema 0% diskriminacije"

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a (1.12.) u 2013. godini Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije u i UN tematska skupina za HIV/AIDS uz potporu Ministarstva zdravlja u okviru kampanje za prevenciju HIV/AIDS-a i promicanja spolnog zdravlja „Znanje pobjeđuje“ organiziraju natječaj „Prema 0% diskriminacije“.

Cilj natječaja je povećanje znanja o HIV/AIDS-u, prepoznavanje problema s kojima se susreću oboljele osobe i razumijevanja kako se oboljeli osjećaju te doprinos smanjenju stigme i diskriminacije vezanih za tu bolest.

Napišite pismo, sastavak ili priču na temu: „Osoba koja ti je draga povjeri ti se i kaže da je HIV pozitivna te da ima AIDS. Jako je uznemirena i preplašena. Što bi rekao/la toj osobi? Bi li se i dalje družio/la s tom osobom?“.

Natječaj je otvoren za sve zainteresirane građane Republike Hrvatske. Pismo/sastavak/priča treba biti napisano na zadanu temu, hrvatskim jezikom, može imati od 500 do 800 riječi. Trajanje natječaja: od 15. listopada do 15. studenog 2013. Najbolje radove će odabrati neovisno stručno povjerenstvo.

Objava rezultata natječaja: 1. prosinca 2013. na www.hzjz.hr i www.zzjzdnz.hr.

Radovi se šalju na:

e-mail adrese: promicanjezdravlja@hzjz.hr ili hiv.savjetovaliste@zzjzdnz.hr ili poštom na: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, 10 000 Zagreb ili Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Dr. Ante Šercera 4a, 20 000 Dubrovnik, uz naznaku "za natječaj", najkasnije do 15. studenog 2013. godine.

 

Više detalja o natječaju može se pronaći ovdje.


www.skole.hr