2014-03-10 14:25:10

Dizajnerska početnica: SIGNALIzacija / igra riječi i forme

U subotu, 15. ožujka 2014., s početkom u 10 sati u HDD galeriji u Zagrebu održat će se radionica za djecu viših razreda osnovne škole i srednjoškolce pod nazivom SIGNALIzacija / igra riječi i forme.

O radionici

Na radionici će se pokušati odgovoriti na pitanja: Jesu li mladi i prije nego što uđu u "ozbiljan život" suočeni sa sredstvima uputa i naredbi? Primjećuju li vizualne komunikacije i signalizaciju u prostorima koji ih okružuju?

U digitalnom svijetu u kojem često borave, gdje se druže i igraju igrice, znakovi, piktogrami vrlo su im jasni, prihvatljivi, razumljivi i ugodni. Suočeni smo s dvostrukim problemom, stari problem oko zanemarivanja vizualne kulture u periodu razvoja i edukacije, i novi problem – odlazak iz realnog svijeta u digitalni, koji dovodi do sve otuđenijeg i pasivnijeg odnosa prema stvarnosti.

Radionicom ZNAKOViTO želi se vidjeti kako tinejdžeri reagiraju, koji ih sadržaji zanimaju i koje bi oni htjeli vidjeti dok šetaju gradom ili borave u školi. Kako bi ih oni oblikovali?

 

Radionicu će voditi dizajnerica Miranda Herceg, koja je diplomirala na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se grafičkim dizajnom i flimom, te sudjeluje na domaćim i međunarodnim izložbama i festivalima. U samoiniciranim radovima bavi se znakovima, porukama i signalistikom. Redateljica je i scenaristica eksperimentalnog filmaOD DO, za koji je višestruko nagrađivana. Filmom OD DO propituje vizualne i audio sadržaje u javnim prostorima i njihovu povezanost s korisnicima. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

 

Radionica se održava u HDD galeriji u Boškovićevoj 18 u Zagrebu. Vrijeme održavanja je 15.03. od 10-12.30 sati, a rok za prijavu je do 14.3.2014. u 16 sati.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju potvrditi putem e-mail adrese dizajnerskapocetnica@dizajn.hr. U tekstu poruke treba upisati ime i dob te kontakt telefon/mobitel. Broj sudionika je ograničen.


www.skole.hr