2014-06-05 14:08:46

Microsoft sudjeluje u CARNetovom projektu Učionice budućnosti

U CARNetovom projektu Učionice budućnosti Microsoft je, u suradnji s partnerima, tvrtkama HP i STORM Computers, osnovnoj školi "Rikard Katalinić Jeretov" u Opatiji dao na korištenje tablet računala i pametnu ploču.

Dana 5. lipnja 2014. godine u osnovnoj školi «Rikard Katalinić Jeretov» u Opatiji održana je primopredaja tablet računala i pametne ploče u okviru CARNetovog projekta Učionice budućnosti kojem je cilj razvijanje škola, nastavnika i učenika prema digitalno zrelim školama. Partneri projekta su Microsoft Hrvatska te tvrtke Hewlett-Packard i STORM Computers koji su se, uz podršku CARNeta, uključili u projekt ustupivši računala i pametne ploče u svrhu testiranja i simulacije interaktivne učionice budućnosti.

Željka Baniček, Specijalist za edukaciju tvrtke Microsoft uređaje je uručila ravnatelju škole Frediju Glavanu, uz prisustvo gradonačelnika Opatije Ive Dujmića i pomoćnice ravnatelja CARNeta za podršku obrazovanju Branke Vuk.

Korištenje tablet računala i pametne ploče osjetljive na dodir omogućit će nastavnicima i učenicima škole da ostvare interaktivno i personalizirano «jedan na jedan» učenje i da koriste brojne interaktivne sadržaje, te će učenike dodatno motivirati na veću uključenost u nastavi. Korištenje Microsoft Office 365 paketa u nastavi omogućit će bolju komunikaciju između nastavnika i učenika, dostupnost dokumenata u Cloudu i to s bilo koje lokacije, mogućnost kvalitetnog i brzog dijeljenja informacija, sinhronizaciju s pametnim telefonima te korištenje svih Microsoft Office programa.

"Veliko mi je zadovoljstvo što će učenici osnovne škole "Rikard Katalinić Jeretov" biti u mogućnosti pratiti nastavu i obavljati svakodnevne školske zadatke uz pomoć modernih Microsoftovih tehnologija. Uz Office 365 paket u Cloudu, komunikacija između nastavnika, ali i između učenika bit će brža i efikasnija", rekla je Željka Baniček iz tvrtke Microsoft Hrvatska.

"Opremanje učionice suvremenim nastavnim pomagalima kao što su tablet računala i veliki zaslon osjetljivim na dodir rezultat je djelovanja i angažmana čitave naše škole koja je ovime postala jedna od vodećih škola u uvođenju informacijsko – komunikacijske tehnologije u nastavu i općenito u rad ustanove. Zahvalni smo tvrtkama Microsoft, HP i STORM na ustupljenim uređajima i tehnologiji koji će uvelike unaprijediti rad nastavnika te dodatno motivirati naše učenike", rekao je Fredi Glavan, ravnatelj škole.

"CARNet već dugi niz godina surađuje s osnovnom školom Rikarda Katalinića Jeretova kao jednom od škola predvodnica u uvođenju IKT-a u nastavni proces i poslovanje škole. Nastavnici škole, predvođeni i podržani od ravnatelja, često su polaznici različitih CARNetovih obrazovnih programa u nastojanju da učenicima osiguraju što kvalitetnije i modernije obrazovanje. Izuzetno nam je drago što je škola uključena u ovaj projekt čime je dobila priliku da dodatno unaprijedi proces učenja i poučavanja, koju će, sigurni smo, znati maksimalno iskoristiti. Podrška opremanju škole najsuvremenijom informacijskom opremom i digitalnim sadržajima u skladu je s CARNetovim nastojanjem da osigura potrebnu infrastrukturu i tehnologiju za što veći broj škola u Republici Hrvatskoj", rekla je Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNeta za podršku obrazovanju.

Primopredaja računala završila je informativnom edukacijom nastavnika o sustavu te ugodnim druženjem predstavnika CARNeta, Microsofta, STORM-a i HP-a, gradonačelnika i, naravno, nastavnika i učenika škole.


www.skole.hr