preskoči na sadržaj

Sudjeluj

Pridružite se i vi kreativnim i odvažnim učenicima koji su svoje radove objavili na Portalu za škole i tako na najbolji način svima predstavili svoje aktivnosti!

Pošaljite nam svoj rad i pokažite svima u čemu ste najbolji!

Približite nam svoje ideje,

projekte i aktivnosti te nam pokažite sve načine na koje ste svladali informacijsko-komunikacijsku tehnologiju. Rado ćemo objaviti vaše kvizove, prezentacije, igre i tekstove koji svojim sadržajem pomažu drugima.

7. 4. 2020.

Objava učeničkih radova na Edutoriju

Kako bismo vam ponudili kvalitetniji, moderniji, pristupačniji i brži pristup svim informacijama i sadržajima na portalu škole.hr, osmislili smo i pokrenuli postupak njegovog redizajna.

31. 3. 2020.

Voda

Učenica Alisa Bureković iz Osnovne škole Fran Franković Drenova u Rijeci napisala je pjesmu na temu "Voda" i izradila je na temu proljeća plastelin na pvc tanjuru.

27. 3. 2020.

Sunce

Zbirka haiku poezije Sunce, učenice Tene Faletar, sadrži nekoliko haiku pjesama, koje u prvome redu obrađuju teme iz prirode, odnosno prirodne pojave. No, Tena ih uspješno realizira i prikazuje kroz realnost, prolaznost života. Mala zbirka haiku poezije, nastala je sasvim slučajno, nakon sastanka Kluba čitatelja u školi....

3. 12. 2019.

Sveti Nikola

Donosimo rad Matije Vukića, učenika 4. razreda Osnovne škole dr. Jure Turića. Matija je napisao pjesmu inspiriranu tjednom u kojem se slavi Sveti Nikola.

24. 9. 2019.

Salzburg

Donosimo vam prezentaciju Petre Maravić, učenice 7. razreda Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić, PŠ Drežnica o austrijskom gradu Salzburgu. Prezentacija je napravljena na satu njemačkog jezika u svrhu promoviranja starih, drevnih njemačkih i austrijskih gradova.

8. 5. 2019.

Rijeka

Četvrtaši Osnovne škole Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline, u sklopu nastavnog predmeta priroda i društvo, proveli su projekt "Upoznajmo naše gradove". Učenici su se uistinu potrudili u izradi svojih plakata i PowerPoint prezentacija. Svi prezentatori bili su posebni na svoj način, ali...

3. 5. 2019.

Video uradak WorldSkills Croatia 2019

Video uradak o iskustvu učenika zagrebačke Industrijske strojarske škole na WorldSkills Croatia 2019. Učenici Anamarija Rahelić i Bruno Šikac, uz iznimnu pomoć učenika Matije Ostoića, pobrinuli su se da njihovo sudjelovanje na Međusektorskoj smotri sektora Strojarstva, brodogradnje i metalurgije u okviru Državnog...

2. 5. 2019.

Majčin dan

Donosimo vam rad Monike Gergi, učenice 3.b razreda Osnovne škole dr. Jure Turić iz Gospića. Monika je prošle godine napisala pjesmu povodom obilježavanja Majčinog dana u svibnju. 

5. 4. 2019.

Hrvatska kakvu želimo

Donosimo vam rad Petre Maravić, učenice 6. razreda Osnovne škole Ivana Brlić-Mažuranić, Pš Drežnica. Petra je napisala pjesmu za literarno-likovni natječaj "Hrvatska kakvu želimo". 

2. 4. 2019.

Rad o albanskom narodu

Učenik Ardijan Temaj iz Osnovne škole Sesvetska Sopnica napisao je vijest u kojoj navodi informacije o albanskom narodu, s nekim riječima i izrazima na albanskom jeziku.

1. 4. 2019.

Die Schweiz

Učenik sedmog razreda Luka Rončević samostalno je izradio prezentaciju o zemlji njemačkog govornog područja Švicarskoj. Luka je u radu koristio internet za dodavanje fotografija, udžbenik i zadatke iz njemačkog jezika za tekst. 

13. 3. 2019.

Afrika 1914.

Donosimo vam rad Jure Stopića, učenika Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Jure je izradio kviz na interaktivnoj karti na kojoj treba označiti pojedine kolonije u Africi 1914. godine.

7. 3. 2019.

Nizozemske kolonije

Donosimo vam rad Jure Stopića, učenika Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Jure je izradio prezentaciju kojom pokazuje sve kolonije Nizozemske republike i Kraljevstva Nizozemske, sa zastavama, godinama trajanja i položajem.

4. 3. 2019.

Austrija

Učenica Nela Vargek samostalno je izradila PowerPoint prezentaciju o Austriji, zemlji njemačkog govornog područja. Rad je nastao nakon obrade obilježja, kulture, geografskog smještaja države Austrije. 

4. 3. 2019.

Video uradak o Erasmus+ iskustvu

Video uradak o Erasmus+ iskustvu učenika Industrijske strojarske škole Učenici 2.f i 3.f razreda Industrijske strojarske škole iz Zagreba u zanimanju CNC operater pobrinuli su se da njihova mobilnost u okviru Erasmus+ projekta COVET „Competitive VET for learners and teachers“ ostane zabilježena i kao video...

26. 2. 2019.

Kolonije Nizozemske Republike

Donosimo vam rad Jure Stopića, učenika sedmog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Jure je izradio PowerPoint prezentaciju s nabrojanim nizozemskim kolonijama, zastavama i smještajem.

28. 12. 2018.

Kolonije Njemačkog Carstva

Donosimo vam rad Jure Stopića, učenika sedmog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Jure je izradio PowerPoint prezentaciju   o njemačkim kolonijama: nazivima, godinama postojanja, zastavama i današnjim državama.

18. 12. 2018.

Božićni strip

Donosimo vam učenički rad Karla Mlinarića. Karlo je učenik šestog razreda Osnovne škole Ivanska i izradio je Božićni strip.

18. 12. 2018.

Švicarska - deset pitanja višestrukog izbora

Donosimo vam rad Šimuna Dumančića, učenika sedmog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Šimun je izradio kviz od deset pitanja o Švicarskoj na mrežnoj stranici PurposeGames.

7. 12. 2018.

Video uradak "Budi muško, mijenjaj pravila"

Forum za slobodu odgoja i ove školske godine pozvao je učenike osnovnih i srednjih škola da oboje svijet prihvaćanjem i poštivanjem različitosti. Ljudi se razlikuju po mnogočemu, poput nacionalnosti, vjere, jezika, spolne orijentacije, osobnog i socijalnog identiteta, obiteljskog i socio-ekonomskog statusa,...

5. 12. 2018.

Sat kodiranja

Donosimo vam učenički rad Ane Brale, učenice 4. razreda Gimanzije Vukovar. Ana je izradila digitalni plakat na temu Sat kodiranja izrađen je u alatu Piktochart u sklopu globalnog događanja Sat kodiranja.

21. 11. 2018.

Kviz o klimi Europe

Donosimo vam rad Šimuna Dumančića, učenika sedmog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Šimun je izradio Kviz o klimi Europe koje je dostupan na poveznici  https://www.purposegames.com/game/geografska-obiljezja-europe-game .

15. 11. 2018.

Croatain Art

U sklopu projekta „ISA ACTIVITY 2018., International collaborative activity, Virtual Voyage“ učenici 3 a razreda Gimnazije Vukovar, Matija Karaula, Šimun Škarica i Mato Ivković, izradili su i prezentirali rad pod nazivom: Croatian Art, putem Skypea sa učenicima DAV Public School, Sreshtha Vihar iz Delhija u...

2. 10. 2018.

Animacija Pravila za rad na siguran način pri strojnoj obradi

Industrijska strojarska škola iz Zagreba strukovna je škola i učenje je temeljeno na radu pa je kultura sigurnosti iznimno važna. Između ostalih aktivnosti vezanih za kulturu sigurnosti i zaštite zdravlja na radu, učenici prvih...

2. 7. 2018.

Politika Hrvatske pučke seljačke stranke

Video je uradak nastao kao aktivnost u sklopu obrade političkih stranaka početkom 20. stoljeća, na nastavi Povijesti. Učenice su Srednje škole Ban Josip Jelačić trebale prikazati osnovnu politiku Hrvatske pučke seljačke stranke. Napravile su promotivni materijal. Aktualizirale i na suvremen način objasnile za što se...

15. 6. 2018.

Hrvatska književnost 18. stoljeća

U sklopu projekta Erasmus plus pod nazivom Škola 21. stoljeća učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića upoznati su s mnogim novim aplikacijama. Tako su učenici 2.a, 2.b i 2.c razreda klasična PPT izlaganja zamijenili Emazeom i iskušali se u ponavljanju gradiva iz hrvatskoga jezika na temu...

14. 6. 2018.

Mock Trial

Članak je osvrt na održani mock trial. Učenici Srednje škole Bana Josipa Jelačića u sklopu su obrade lektire Stephen King: Misery obradili vokabular, sudski sustav u SAD-u i pri tome se dobro zabavili i puno naučili pripremajući suđenje jednom od likova romana.

14. 6. 2018.

Barok

Učenici 2.a i 2.b razreda (opća gimnazija) SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića nedavno su posjetili Belec, Lepoglavu i Varaždin kao dio nastave hrvatskoga jezika, ali i geografije, povijesti i likovne kulture s temom baroka u sjevernoj Hrvatskoj. 

12. 6. 2018.

Eco centre Zlatna Greda

Padlet je nastao kao proizvod terenske nastave učenika u sklopu Erasmus projekta ,"Učionica bez zidova" i eTwinning projekta "We are superheroes". Terenska je nastava provedena u Eko centru Zlatna Greda gdje su učenici sudjelovali u radionicama na teme: Poplavne šume i Dvije rijeke. 

16. 5. 2018.

Majčin dan

Donosimo rad Monike Gergi, učenice 2.b razreda Osnovne škole dr. Jure Turića. Povodom Međunarodnog Dana obitelji na satu Hrvatskog jezika nastala je Monikina pjesmica pod nazivom "Majčin dan". Učiteljica Vlatka Galac ističe kako nastoji poticati i motivirati nadarenu djecu da nastave pisati.

14. 5. 2018.

Pismo iz Zelengrada

Donosimo rad Jakova Mataije, učenika 2.b razreda Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića. Učiteljica Vlatka Galac na satu lektire Pismo iz Zelengrada započela je s učenicima izradu slikovnice povodom Dana planeta Zemlje.

2. 5. 2018.

Jane Austen in 21st Century

Učenici Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića sudjelovali su u projektu obilježavanja 200 godina smrti Jane Austen likovno se izražavajući i kreirajući različite materijale uz pomoć online alata. Projekt je trajao jednu školsku godinu, a u njemu su sudjelovali učenici svih razreda i usmjerenja pod...

17. 4. 2018.

Sto godina od početka Velikog rata

Srednja Škola Ban Josip Jelačić ove školske godine, u sklopu Erasmus+ programa, provodi projekt Nastava 21. stoljeća kojem je cilj uvesti inovativne metode i digitalne alate u nastavu. Na tribini Povijest za budućnost maturanti su premijerno prikazali film "Sto godina od početka Velikog rata" koji je u...

13. 4. 2018.

Nepromjenjive vrste riječi

Tema naših SimpleMindova na satu hvatskoga jezika bile su nepromjenjve vrste riječi. Nakon obrađene nastavne jedinice učenici su Srednje škole Bana Josipa Jelačića bili podijeljeni u grupe te su vrlo brzo naučeno gradivo usustavili u umne mape ne koristeći pritom olovku i papir, već mobitel. Mobiteli su u radu na satu...

12. 4. 2018.

Ljudska prava u sklopu predmeta Politika i gospodarstvo

Gimnazijalci Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića promovirali su ljudska prava u sklopu predmeta Politika i gospodarstvo pomoću aplikacije Canva pod mentorstvom profesorice Zvonimire Špoljar. Razvijali su tako svoju...

9. 4. 2018.

Međunarodni Dan broja Pi

Pod mentorstvom profesorice Ivane Imbrija, učenici 2.e, 4.a i 4.b razreda Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću obilježili su međunarodni Dan broja pi koristeći digitalne alate s kojima su upoznati tijekom provođenja Erasmus+ projekta Nastava 21. stoljeća: digitalni poster, infografike, prezentacije, ili digitalne...

6. 4. 2018.

Nach dem Weg fragen

U sklopu provođenja Erasmus+KA1 projekta, učenici 2.b razreda usmjerenja opća gimnazija Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću obradili su lekciju Nach dem Weg fragen koristeći različite digitalne alate. U lekciji je može pronaći jedan od izrađenih stripova kojeg su izradili Bruno Ferenc i Patrik...

6. 3. 2018.

Planiranje osobnih financija online

U sklopu provođenja Erasmus+KA1 projekta, učenici 2.d razreda ekonomskog usmjerenja Srednje škole Ban Josip Jelačić u Zaprešiću sudjeluju u provođenju međunarodnog eTwinning projekta The 21st Century Classroom. Njihove aktivnosti odnosile su se na planiranje osobnih financija online.

19. 2. 2018.

Europske države na slijepoj karti

Donosimo rad učenice Lucije Beljo, učenice 7.b razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Lucija je uz pomoć nastavnika Marijana Biruša izradila igru pogađanja geografskog smještaja europskih država na slijepoj karti.

13. 2. 2018.

Clicks in the City

Pod mentorstvom profesorica Ankice Šarić i Helge Kraljik, učenici 1.a razreda opće gimnazije i 1.c razreda hotelijersko-turistički smjer tehničar srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića sudjelovali su u izradi WordClouds o svome gradu i iste su uspoređivali s Word Cloudima novih europskih...

18. 12. 2017.

Film o sigurnosti i zaštiti zdravlja na radu

Učenice i učenici Industrijske strojarske škole iz Zagreba, potaknuti podatkom EU statistike da je stopa ozljeđivanja mladih radnika 25 % veća nego li kada je riječ o drugim dobnim skupinama, odlučili su se i na digitalan način usmjeriti buduće mlade radnike na razmišljanje o važnosti sigurnosti i zaštite...

10. 10. 2017.

Svemir

Donosimo rad Sare Bošnjak i Lucije Barbe, učenica 2.c razreda Gimnazije Vukovar. U sklopu radionice pod nazivom Chemistry of Space (povodom Svjetskog tjedna svemira), učenice Sara i Lucija, obradile su temu vezane uz planete Sunčeva sustava s naglaskom na istraživanje kemijskog sastava i građe planeta, njihovih atmosfera i...

10. 10. 2017.

Objašnjenje grba Republike Hrvatske

Povodom Dana neovisnosti donosimo rad Davida Dominika Radića, učenika 8. razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica pod mentorstvom nastavnika Marijana Biruša.  

2. 6. 2017.

Autorska prava

Donosimo rad Tee Hrgović, učenice 2.a razreda Gimnazije Vukovar. Učenički je uradak nastao na nastavi informatike u sklopu obrade prezentacijskih tehnika i sadržaja koji se u prezentacijama koriste pri čemu je naglasak stavljen na autorska prava.

30. 5. 2017.

Otpad je i tvoj problem

Donosimo rad Lee Ivček, učenice 6.b razreda Osnovne škole Jakovlje. Rad je nastao na satu tehničke kulture i obrađuje temu zbrinjavanja i recikliranja otpada. Lea je savjesna učenica i brine o našoj planeti Zemlja i svojom nas prezentacijom želi potaknuti kako svi moramo nešto učiniti u...

29. 5. 2017.

Brojevni sustavi

Donosimo rad Josipe Pravdić, učenice 1.c razreda Gimnazije Vukovar. Josipa je izradila video uradak u aplikaciji Moovly koje je nastao za potrebe sistematizacije tematske cjeline Brojevni sustavi.

4. 5. 2017.

Bolesti i poremećaji živčanog sustava

Donosimo rad Marka Majnolovića, učenika 3.a razreda Gimnazije Vukovar. Marko je izradio PowerPoint prezentaciju o bolestima i poremećajima živčanog sustava. Prezentacija može poslužiti u nastavi biologije i na satu razrednika u sklopu tematske cjeline: Prevencija ovisnosti.

24. 4. 2017.

Dobra ekonomija

Donosimo vam rad učenika Emanuela Kufrina, učenika 7.c razreda Osnovne škole Klinča Sela. Rad je u video obliku sa sadržajem projektnog dana održanog 7. travnja 2017. godine pod temom "Dobra ekonomija" i objavljen je na youtubeu. 

14. 3. 2017.

Dan broja Pi

Donosimo vam rad Mislava Božića, učenika 2a razreda Gimnazije Vukovar. Povodom Dana broja Pi Mislav je izradio infografiku u obliku kratkog podsjetnika na značajne događaje povodom ovog datuma.

8. 3. 2017.

Österreich

Donosimo vam rad Doris Stanimirović, učenice 8.a razreda Osnovne škole Šećerana. Učenica je samostalno napravila Powerpoint prezentaciju o Austriji za izbornu nastavu njemačkog jezika. Prezentacija je nastala kao projekt samostalnog istrživanja zemalja njemačkog govornog područja.

16. 2. 2017.

Mentimeter

Donosimo rad Ane – Marije Marić, učenice 4a razreda Gimnazije Vukovar. Učenica je pod mentorstvom nastavnice Sanje Pavlović – Šijanović izradila (video) priručnik o načinu korištenja besplatnog digitalnog 2.0 alata Mentimeter ( https://www.mentimeter.com/ ). Mentimeter je alat za izradu...

1. 2. 2017.

Na vrh jezika

Donosimo rad Ivane Lovasić, učenice 2.b razreda Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ u Koprivnici. Ivana se bavi pisanjem i napisala je nekoliko pjesama koje su joj ujedno i najdraže. 

19. 1. 2017.

Razvoj i primjena umjetne inteligencije

Donosimo rad Tee Hrgović, učenice 2a razreda Gimnazije Vukovar. Tea je pod mentorstvom nastavnice Sanje Pavlović Šijanović izradila Power Point prezentaciju koja obuhvaća osnovne pojmove, razvoj i područja primjene umjetne inteligencije.

20. 12. 2016.

Doprinos modernih informacijsko - komunikacijskih tehnologija

Donosimo rad Doris Rako, učenice 3a razreda Gimnazije Vukovar. Učenica je pod mentorstvom profesorice Sanje Pavlović Šijanović izradila infografiku na temu "Doprinos modernih informacijsko-komunikacijskih tehnologija".

9. 12. 2016.

Znanstveni rad iz biologije

Donosimo rad Dominika Tomića, učenika drugog razreda Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu pod mentorstvom . Učenički rad predstavlja znanstveni rad iz biologije o crvenom kupusu kao univerzalnom indikatoru.

5. 12. 2016.

Dostupnost Interneta

Donosimo rad Kristine Lukačević, učenice 4a razreda Gimnazije Vukovar. Učenički rad predstavlja infografiku na temu „Dostupnost Interneta“ kojom je učenica prezentirala provedeno istraživanje o dostupnosti i navikama svojih vršnjaka u svijetu Interneta.

16. 11. 2016.

Određivanje veličine molekule ulja

Donosimo rad Pjera Šare, učenika 7.a razreda Osnovne škole "Meterize" Šibenik. Učenik se okušao u mjerenju veličine molekule ulja i zaključio kako se radi o 0,15 mm.   

15. 11. 2016.

Faust Vrančić i mlin s pomičnim krovom

Donosimo rad Karle Belamarić, Tonija Burića i Nikole Hrga, učenika 7.b razreda Osnovne škole Meterize u Šibeniku. Učenici su pod mentorstvom profesorice Ivone Matejčić nakon posjete Memorijalnom Centru Fausta Vrančića na otoku Prviću blizu Šibenika, opisali značaj njegovih tehnoloških izuma za...

17. 10. 2016.

Biljna i životinjska stanica

Donosimo rad Lare Šijanović, učenice 5.b razreda Osnovne škole Mitnica. Za potrebe obrade tematske cjeline "Od stanice do mnogostaničnog organizma" iz predmeta Priroda, Lara je pomoću glinamola i plastelina i uz savjete nastavnice Marine Rubil, izradila model životinjske i biljne stanice.

10. 10. 2016.

Firewall

Donosimo rad učenika Damira Narančića pod mentorstvom profesorice Sanje Pavlović – Šijanović. Damir je učenik 4.a razreda Gimnazije Vukovar. Uradak je kreiran u online aplikaciji Moovly za potrebe obrade nastavne cjeline Internet. Govori o firewallu. Firewall (vatrozid) je softverski ili hardverski bazirana zaštita...

21. 9. 2016.

Ljubav

Donosimo rad učenice Martine Breški koja pohađa 4.HT razred Srednje škole Zabok. Ovaj kratak rad govori o ljubavi, a nastao je u trenutku kada se učenica zapitala pitanje: "Zašto je ljubav najljepši, a ujedno i najtužniji osjećaj na svijetu?". 

3. 8. 2016.

Mekousna pastrva Solinka

Donosimo rad učenika Nike Šarlije i Ante Nakira. Niko i Ante učenici su 3. razreda Osnovne škole kraljice Jelene u Solinu. Učenici su izradili prezentaciju o pastrvi Solinki za sat Prirode i društva.

2. 6. 2016.

Vjeverica

Donosimo rad učenice Lare Šijanović koja pohađa 4.b razred Osnovne škole Mitnica. Lana je izradila prezentaciju "Vjeverica" koja je nastala u sklopu razrednog projekta o biljkama i životinjama uz pomoć učiteljice Sanje Starc.

18. 5. 2016.

Učenička prezentacija o starenju stanovništva Hrvatske

Donosimo rad učenice Nikoline Majić koja pohađa Osnovnu školu Sesvetska Sopnica. Nikolina je izradila kratku prezentaciju na engleskom jeziku u kojoj navodi i tumači uzroke i posljedice starenja stanovništva Hrvatske, jednoga od najvećih...

13. 5. 2016.

Korčula

Donosimo rad Antonije Ivančić iz Gimnazije Vukovar. Rad je nastao uz mentorstvo profesorice Sanje Pavlović Šijanović. Učenički uradak nastao je u aplikaciji za besplatnu, jednostavnu i brzu izradu videa Stupeflix prilikom obrade tematske cjeline: Online aplikacije. Link na učenički uradak:...

27. 4. 2016.

Učenički plakat “Sigurni u prometu”

Donosimo rad učenice Lare Šijanović iz Osnovne škole Mitnica u Vukovaru. Uradak je nastao uz mentorstvo učiteljice Sanje Starc u sklopu nastave prirode i društva prilikom obrade tematske cjeline: Prometni znakovi.

11. 4. 2016.

Logo Gimnazije Vukovar

Donosimo rad učenika Marka Sablića Logo Gimnazije Vukovar napravljenog pod mentorstvom profesorice Sanje Pavlović Šijanović u školskoj godini 2013./2014. nakon provedenog internog natječaja između svih učenika škole. Markov uradak svakako pokazuje kako kreativnost ima veliku podršku u tehnologiji i kako se...

6. 4. 2016.

Učenička prezentacija o starenju stanovništva

Donosimo kratku prezentaciju Nikoline Majić, učenice osmog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Prezentacija na engleskom jeziku navodi i tumači uzroke i posljedice starenja stanovništva Hrvatske, jednoga od problema suvremene Hrvatske.

25. 2. 2016.

Irska

Donosimo rad učenice Karle Repić napravljenog pod mentorstvom profesorice Nikoline Janc. Karla pohađa 7. razred Osnovne škole „Šećerana“. Karla je izradila prezentaciju iz projekta na nastavi engleskog jezika u kojoj je obradila temu Irske, njezinih geografskih obilježja, znamenitosti i kulture.

8. 2. 2016.

Sigurnost na Internetu

Donosimo rad Damira Narančića napravljenog pod mentorstvom profesorice Sanje Pavlović Šijanović. Damir je učenik 3. razreda Gimnazije Vukovar i rad je izradio u web aplikaciji Moovly na temu Sigurnost na Internetu povodom obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta.  

1. 2. 2016.

Gimnazija Vukovar kroz povijest

Donosimo rad Kristine Lukačević napravljenog pod mentorstvom profesorice Sanje Pavlović Šijanović. Kristina Lukačević učenica je trećeg razreda Gimnazije Vukovar. Učenički je uradak "Gimnazija Vukovar kroz povijest" kreiran u web 2.0 alatu moovly radi predstavljanja povijesnog pregleda osnutka i postojanja...

22. 1. 2016.

Online sigurnost u web 2.0 alatu Piktochart

Donosimo rad učenice Tene Šimunić napravljenog pod mentorstvom profesorice Sanje Pavlović Šijanović. Tena Šimunić učenica je trećeg razreda Gimnazije Vukovar. Povodom Dana sigurnijeg interneta Tena je izradila digitalan plakat na temu Online sigurnost u web 2.0 alatu Piktochart.

12. 1. 2016.

Vukovar

Donosimo rad učenika Filipa Cohe napravljenog pod mentorstvom profesora Marijana Biruša. Filip Coha pohađa osmi razred Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Filip je izradio prezentaciju o Vukovarskoj bitci 1991. godine na engleskom jeziku.

15. 12. 2015.

Limun baterija

Donosimo rad učenice Dore Drobec, koja pohađa šesti razred Osnovne škole Jakovlje. Dora voli izvoditi vježbe na satu tehničke kulture te je tako napravila limun bateriju. Prezentacija prikazuje pokus dobivanje električne struje iz limuna.

7. 9. 2015.

Križaljka o reljefu

Donosimo rad učenice Lee Brišar, koja pohađa peti razred Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Lea je napravila križaljku s pojmovima o reljefu, a moguće ju je preuzeti ovdje .

11. 8. 2015.

Romantizam u europskim književnostima

Donosimo radove učenika Prve gimnazije Zagreb, napravljene pod mentorstvom profesorice Antonie Sikavice Joler. Radi se o prezentacijama za učenike drugog razreda srednje škole, za predmet Hrvatski jezik, nastavna cjelina Romantizam u europskim književnostima.

6. 8. 2015.

Gradovi u SAD-u

Donosimo rad Marina Belje, učenika šestog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Radi se o kvizu sa smještanjem gradova SAD-a na slijepu kartu.

27. 7. 2015.

Barok u hrvatskoj književnosti

Donosimo radove nekoliko učenica Prve gimnazije Zagreb, napravljene pod mentorstvom profesorice Antonie Sikavice Joler. Radi se o prezentacijama za nastavnike i učenike drugog razreda srednje škole, za predmet Hrvatski jezik, nastavna cjelina Barok u hrvatskoj književnosti.

2. 7. 2015.

Prezentacija o državi Nauru

Donosimo rad učenika Srećka Kneževića i Hrvoja Belinića iz sedmog razreda OŠ Jakovlje. Učenici jako vole geografiju, pa su na dodatnoj nastavni informatike izradili prezentaciju i online kviz o maloj državi u Oceaniji - Nauru.

27. 5. 2015.

Učeničke prezentacije iz Prirode i društva

Donosimo radove učenika 4. razreda Osnovne škole Ane Katarine Zrinski Retkovci. Radi se o dvije prezentacije nastale kao rezultat učeničkog projekta iz nastave Prirode i društva, nastavna cjelina “čovjek“.

15. 5. 2015.

Marketinški splet u kozmetičkom salonu

Donosimo rad učenice Emine Hadžić iz Strukovne škole Pula iz razrednog odjela IV. a, smjer: kozmetičar, školska godina 2014./2015. Nastavnica mentorica je Lorena Žufić, a nastavni predmet Poslovanje u struci. Rad sadrži opis elemenata marketinškoga spleta: proizvod, cijena, promocija te prodaja i distribucija na...

4. 5. 2015.

Učenička prezentacija o magnetizmu kod životinja

Mnoge životinje su u stanju osjetiti i vidjeti geo-magnetizam, magnetsko polje planeta Zemlje. Koje ga sve životinje koriste za navigaciju i kako moguće je vidjeti u prezentaciji Magnetizam kod životinja učenika Luke Šego. Rad je nastao kao projekt...

30. 3. 2015.

Prezentacija o spojevima sumpora

Donosimo učenički rad učenika Mateja Jakopeca i Josipe Kolonić iz 8.a razreda Osnovne škole Šećerana iz Šećerane. Učenici su u prezentaciji predstavili spojeve sumpora - sumporov (VI) oksid i sumpornu kiselinu, a prezentacija se može iskoristiti za ponavljanje, utvrđivanje i proširivanje gradiva. 

6. 2. 2015.

Učeničke prezentacije o filmskim vrstama

Donosimo radove troje učenika iz 7.b razreda is Osnovne škole Šećerana. Radovi su vezani uz predmet hrvatski jezik, nastali su u sklopu obrade nastavne jedinice igrani film - učenici su detaljnije istraživali i u obliku prezentacije u razredu predstavljali odabrane filmske vrste.

9. 12. 2014.

Prezentacija o hrvatskim znanstvenicima

Donosimo prezentaciju o hrvatskim znanstvenicima koju su napravili učenici OŠ Sesvetska Sopnica - Filip Coha i Elena Šimala. Opsežna prezentacija na engleskome jeziku navodi oko sedamdeset istraživača na raznim poljima. Izrađena je za Comenius asistenta, radi upoznavanja doprinosa hrvatskih istraživača svjetskoj...

6. 11. 2014.

Prezentacija o Arhimedovom zakonu

Donosimo učenički rad učenice Marije Vuletić iz 7.a razreda Osnovne škole Meterize u Šibeniku. Učenica je u prezentaciji predstavila priču o Arhimedu, grčkom fizičaru i jednom od najvećih matematičara Staroga vijeka, te njegovom dolasku do saznanja o gustoći krutina i do Arhimedovog zakona.

25. 7. 2014.

Učenički radovi vezani uz geografiju

Donosimo nekoliko učeničkih radova koje su učenici iz Osnovne škole Sesvetska Sopnica napravili uz pomoć roditelja. Učenik Filip Coha izradio je dvije prezentacije - u jednoj je obradio temu životinja Afrike, a u drugoj rijeku Nil. O tome kako je nastala zagrebačka gora Medvednica pisale su Snježana Jantolek Vekić i Korina...

14. 7. 2014.

Učenički kvizovi

Donosimo prezentacije koje sadržavaju kvizove na teme iz geografije. Prezentacije su izradile učenice Osnovne škole Sesvetska Sopnica.

17. 6. 2014.

Radovi učenica iz OŠ Pavao Belas

Donosimo radove učenica Osnovne škole Pavao Belas iz Brdovca. Učenice su u prezentacijama i video uratku obradili raznolike teme - konja, Australije, geografskih otkrića i kulturnih spomenika.

7. 5. 2014.

Prezentacije o Velikoj Britaniji

Donosimo tri učenička rada nastala na poticaj nastavnice engleskog jezika u okviru teme Britanska kultura i civilizacija. Radovi su nastali u Osnovnoj školi Bukovac, a autori su učenici šestih razreda.

17. 4. 2014.

Prezentacija o hinduizmu

Donosimo prezentaciju učenice šestog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica, Romine Ibrahimović, koja je napravila prezentaciju s nekim informacijama o hinduizmu. Prezentacija je dostupna ovdje . 

17. 4. 2014.

Prezentacija o Africi

Donosimo prezentaciju učenika šestog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica, Darija Kepića, koji je napravio prezentaciju o Africi. Prezentacija je dostupna ovdje . 

17. 4. 2014.

Prezentacija o Romima

Donosimo prezentaciju dva učenika šestog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica koja obrađuje temu romskog naroda općenito i u Zagrebu. Autori su Alen Huskić i Nusret Bajrić, a prezentacija je dostupna ovdje . 

17. 4. 2014.

Prezentacija o Novom Zelandu

Donosimo prezentaciju učenice šestog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica, Andree Zirdum, koja je prezentirala i napravila kviz o Novom Zelandu. Prezentacija je dostupna ovdje . 

16. 4. 2014.

Prezentacija o alkoholizmu

Donosimo rad Pavla Cmrečka, učenika drugog razreda srednje škole, koji je u prezentaciji obradio temu alkoholizma. Pročitajte koji su simptomi alkoholozima, kome je zabranjen, do čega dovodi kao i neke statističke podatke.

15. 4. 2014.

Prezentacija E-bonton

Donosimo prezentaciju učenice Lucije Risek koja pohađa 8. razred OŠ "Ljudevit Gaj" Mihovljan, nastalu u okviru projekta "(TJE)Dan sigurnijeg Interneta 2014." koji se provodio u ovoj školi. Prezentacija E-bonton sadrži osnovne informacije o e-bontonu: što je, gdje ga možemo pronaći,...

9. 4. 2014.

Zanimljive učeničke prezentacije

Donosimo tri prezentacije učenika Ivana Kršića, koji polazi 8.a razred u OŠ Davorina Trstenja u Zagrebu. Prezentacije obrađuju teme mrava i termita, beskućnika te crkvenih građevina. 

5. 2. 2014.

Prezentacija o problemima u odrastanju

Donosimo rad učenice osmog razreda Osnovne škole Šećerana. Rad je nastao nakon obrade cjeline Razmnožavanje i razvitak čovjeka i teme Pubertet - vrijeme sazrijevanja.

22. 1. 2014.

Prezentacije o Aziji

Donosimo radove učenika šestog razreda iz Osnovne škole Brodarica, koji su obrađivali teme iz predmeta geografija, i to o kontinentu Aziji.

10. 1. 2014.

Učenički radovi iz OŠ Davorina Trstenjaka

Donosimo učeničke radove iz zagrebačke škole OŠ Davorina Trstenjaka. Radi se o prezentacijama koje obrađuju sljedeće teme: mega gradovi i globalni gradovi, James Cook te ozon i ozonski omotač.

16. 10. 2013.

Kuhinjska sol

Donosimo rad učenika šestog i sedmog razreda osnovne škole Sesvetska Sopnica - Katarine Leko, Marije Radoš i Filipa Coha. Kroz rad se čitatelji mogu upoznati s vrstama soli i njenim glavnim karakteristikama, te sa proizvodnjom soli u svijetu.

1. 10. 2013.

Hrvatski grb

Donosimo  rad učenice Lorene Volar iz osmog razreda Osnovne škole Sesvetska sopnica, koja je u prezentaciji objasnila značenje grba Republike Hrvatske.

9. 9. 2013.

Postoci - digitalni udžbenik

Donosimo rad učenika 7.b razreda (2012./13.) iz OŠ Veliki Bukovec, koji su izradili udžbenik koji govori o postocima – matematičkom pojmu koji često koristimo, a još češće ne razumijemo.

2. 8. 2013.

Učeničke prezentacije o Europi

Donosimo dva rada učenika iz Osnovne škole Šećerana, izrađena uz pomoć mentorice Nevenke Glavan. Prvu prezentaciju na temu ujedinjavanja Europe izradila je učenica Nikol Repić. Rad koji obrađuje temu zaštite okoliša u Europi izradili su učenici Dolores Šimenić i Toni Trstenjak.  

30. 7. 2013. :: Autor: Renata Simunko

Interpretacija pjesama Dobriše Cesarića

Donosimo radove učenica 7.b razreda iz Osnovne škole Šećerana. Radi se o vizualizaciji i interpretaciji pjesama Dobriše Cesarića.  

16. 6. 2013.

Pjesma mrtvog pjesnika

Donosimo rad učenice sedmog razreda OŠ Šećerana, Larise Krajinović u kojem analizira pjesmu Dobrice Cesarića: Pjesma mrtvog pjesnika. Kroz niz slajdova učenica iznosi interpretaciju pjesme, pjesničke slike te stilske figure važne za razumijevanje.

11. 6. 2013.

Jesenja pjesma

Donosimo prezentaciju učenika iz Osnovne škole Šećerana. Učenici 7.b razreda su za sat lektire (Dobriša Cesarić, Pjesme) pripremili prezentaciju koja je sadržavala vizualizaciju i interpretaciju odabrane pjesme.

6. 6. 2013.

Anomalija vode

Donosimo rad učenice sedmog razreda OŠ Šećerana, Lucije Petrić. Povezujući sadržaje kemije i fizike nastao je rad Anomalija vode. Učenica kroz niz slajdova isprepliće znanje iz oba predmeta i na taj način cjelovitije opisuje ovu pojavu.

23. 5. 2013.

Ciudad de Mexico

Donosimo rad Katarine Leko, učenice šestog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica, koja je napravila prezentaciju o gradu Ciudad de Mexico.

16. 5. 2013.

Prezentacija o hrvatskom jeziku

Donosimo prezentaciju Nikol Repić, učenice 7.b razreda Osnovne škole Šećerana. Učenica je obradila nastavnu jedinicu iz hrvatskoga jezika Zajednički jezik svih Hrvata. Svoj rad je prezentirala učenicima 7.a i 7.b razreda u sklopu obrade nove nastavne jedinice.

16. 5. 2013.

Esej: Juraj Dobrila

Donosimo rad Patrika Bolkovića, učenika osmog razreda OŠ Vladimira Nazora Krnica. Rad je u obliku eseja, koji se bavi istaknutim hrvatskim preporoditeljem, biskupom Jurjem Dobrilom. Nastao je krajem 2012. godine kao rad za natječaj koji je bio raspisan u Istarskoj županiji povodom 200. godišnjice rođenja biskupa...

14. 5. 2013.

Prezentacija o ovisnosti

Donosimo rad učenice osmog razreda OŠ Šećerana, Veronike Grgan. Rad je nastao u sklopu integrirane nastave biologije i informatike na temu ovisnosti. Prezentacija donosi informacije o najčešćim ovisnostima među mladima kao što su alkoholizam, nikotinizam i narkomanija, o njihovim posljedicama i utjecaju...

14. 5. 2013.

Prezentacija na temu ovisnosti

Donosimo prezentaciju nastalu radom u paru dviju učenica osmog razreda OŠ Šećerana. Rad je nastao u sklopu integrirane nastave biologije i informatike na temu ovisnosti, što je uvijek aktualna zdravstvena tema za mlade.

8. 5. 2013.

Atlantski ocean

Donosimo rad grupe autora učenika petog razreda iz Osnovne škole Sesvetska Sopnica. Radi se o prezentaciji na temu geografskih obilježja Atlantskog oceana.

8. 5. 2013.

Razvoj glazbe uz puteve čaja

Donosimo skupni rad učenika petog razreda Osnovne škole Šećerana. Ova zanimljiva prezentacija prikazuje razvoj glazbe uz puteve čaja, pa se tako može naučiti o glazbi Kine, Tibeta, Japana, Rusije, Kazahstana, Nizozemske...

7. 5. 2013.

Samostrel

Donosimo rad Nikol Repić, učenice sedmog razreda Osnovne škole Šećerana. Proširivanjem znanja iz cjeline energija učenica je obradila temu Samostrel od povijesti do primjene.

11. 3. 2013.

Vulkani

Grupa učenika petog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica izradila je prezentaciju na temu vulkana. Prezentacija sadrži osnovne informacije o vulkanima, te su nabrojeni neki najveći vulkani.  

7. 3. 2013.

Najveći potresi

Učenica petog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica, Danijela Bašić, izradila je prezentaciju na temu najvećih potresa u povijesti. Informacije u prezentaciji prikupljene su s Wikipedije.

15. 2. 2013.

Australija i Oceanija

Učenica Vanesa Korlević, koja pohađa 8.b razred u OŠ Jože Šurana u Višnjanu, izradila je prezentaciju o Australiji i Oceaniji. Prezentacija sadrži osnovne podatke o smještaju, položaju i još mnogo zanimljivih podataka, a napravljena je u sklopu nastave geografije.

6. 2. 2013.

Francuska

Učenica iz OŠ Jože Šurana Višnjan, Vanesa Korlević, izradila je prezentaciju o Francuskoj, koja sadrži podatke o toj državi, od položaja i smještaja do stanovištva i ponekih zanimljivosti. Rad je bio prezentiran i na satu geografije.

2. 11. 2012.

Ledeno doba

Ledeno doba prepoznajemo po mamutima i drugim simpatičnim sisavcima, pojavi suvremenoga čovjeka i oblikovanju reljefa. Priču o tome pripremila je učenica 7.c razreda iz OŠ Sesvetska Sopnica, Ena Zukić Jaković.

11. 7. 2012. :: Autor: Dragutin Kuhar

Stota godišnjica propasti sela Popovdol

U rujnu 2011. godine proslavljen je 100. rođendan Novog Sela Okićkog – jednog od najmlađih naselja u općini Klinča Sela. Time je obilježena i 100. obljetnica propasti naselja Popovdol. Koji su bili uzroci nestanka jednog, a istovremeno nastanka novog naselja davne 1911. godine, što se danas nalazi na lokalitetu...

27. 3. 2012. :: Autor: Tanja Šebalj-Kocet

Životinje goranskih šuma

Programiranje  je jedno od najzahtjevnijih područja informatike. Dobri programeri stvaraju se godinama učenja i rada. U našoj školi, OŠ „Petar Zrinski“ Čabar, započinjemo učenjem programiranja već od 2. ili 3. razreda, kako bi se zainteresirani učenici od 6. do 7. razreda osposobili za...

20. 3. 2012.

Jadransko more

Učenici 8. razreda OŠ Sesvetska Sopnica u skupinama su napravili plakate i lutkarske igrokaze na temu Jadranskog mora. Pogledajte snimke igrokaza na web stranicama njihove škole . 

28. 12. 2011.

Radovi iz OŠ Sesvetska Sopnica

Donosimo prezentacije dvije učenice iz OŠ Sesvetska Sopnica. Nela Tadić je izradila kratku prezentaciju o Krfu - grčkom otoku u Jonskome moru. Lucija Vrančić predstavlja zanimljivu skupinu kršćana koji povezuju istok i zapad, a zastupljeni su i u Hrvatskoj.

11. 11. 2011.

Učenički radovi iz OŠ Side Košutić

U prilogu donosimo radove nekoliko učenika iz OŠ Side Košutić Radoboj. Dio radova obrađuje temu Međunarodne godine šuma, a postoji i nekoliko radova na druge teme.

24. 10. 2011.

Učenički radovi iz Ličkog Osika

Donosimo nekoliko animiranih prezentacija prošlogodišnjih sedmaša Osnovne škole dr. Franje Tuđmana iz Ličkog Osika.

5. 10. 2011. :: Autor: Renata Simunko

Učilica o Njemačkoj

Dvije filmski raspoložene učenice OŠ Sesvetska Sopnica pričaju nam preko lutaka o Njemačkoj - o prirodnogeografskim i društvenogeografskim obilježjima ove velike europske države.  

10. 6. 2011.

Zmijavci

Donosimo prezentaciju učenice 6. razreda Osnovne škole Zmijavci. Prezentacija je napravljena na satu informatike, na temu "Prezentiraj svoje mjesto".

9. 5. 2011. :: Autor: Renata Simunko

Plemena Afrike

Donosimo prezentaciju Maje Grbešić, učenice šestog razreda OŠ Sesvetska Sopnica, koja je proučila afričke narode i samostalno izradila prezentaciju od preko devedeset slideova o 11 afričkih plemena.

26. 4. 2011.

Prezentacija o potresu u Japanu

Aktualnu situaciju u Japanu ukratko prikazuje učenica petog razreda Osnovne škole Sesvetska Sopnica Sara Tadić, kojoj je malo pomogao otac, veliki poznavatelj nuklearnih elektrana i Japana.

31. 3. 2011.

Prezentacija o rijeci Nil

Dvije učenice šestog razreda OŠ Sesvetska Sopnica predstavljaju rijeku Nil - kratko i pregledno o najdužoj rijeci svijeta.

10. 3. 2011. :: Autor: Marijan Biruš

Učenička prezentacija 'Facebook i mi'

Koliko učenicima njihove škole znači Facebook - koliko vremena provode na njemu i radi li se o nekoj vrsti ovisnosti, istražio je tim učenika osnovne škole Sesvetska Sopnica. Donosimo njihovu prezentaciju dobivenih rezultata.

7. 3. 2011. :: Autor: Ivanka Kranjčević Orešković

Wiki "Učimo zajedno" učenika iz Otočca

Da se strojna građa računala može naučiti ili ponoviti i na drugačiji način od uobičajenog, isprobali su  učenici 1. razreda gimnazije iz Srednje škole Otočac. Svatko od njih napravio je glog vezan za spomenutu temu, a nakon toga okušali  su se u izradi  wikija. Pokazali su tako da su pravi predstavnici...

9. 2. 2011.

Planet Zemlja

Donosimo prezentaciju o prirodnim pojavama na Zemlji koju je izradio Ivan Božić, učenik OŠ Sesvetska Sopnica. Prezentaciju preporučamo svima koji žele naučiti što je pustinja, vulkan, potres i druge pojave na našoj planeti.

20. 1. 2011.

Učenički izvještaj s terenske nastave

Donosimo izvještaj učenika OŠ Sesvetska Sopnica s terenske nastave u Gorskom kotaru, na Krku i u Rijeci. Izvještaj sadrži tekstualni opis, ali i fotografije, crteže i grafikone vezane ostvarenu terensku nastavu. Pročitajte što su učenici sve vidjeli i naučili.

24. 12. 2010.

Učeničke božićne čestitke

Donosimo blagdanske čestitike koje su izradili učenici petih i šestih razreda OŠ Zmijavci na zajedničkim satima likovne kulture hrvatskog jezika i informatike.

25. 11. 2010.

Turistički proizvod

Učenik 2.b razreda Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula izradio je prezentaciju grada Pule pod nazivom Turistički proizvod. Prezentacija je napravljena za školski predmet Organizacija poslovanja u hotelijerstvu i turizmu, a autor je Nikola Popović.

23. 7. 2010.

Animacije, igre, priče i stripovi iz OŠ Spinut

Učenici petih razreda Osnovne škole Spinut na izbornoj nastavi informatike izradili su mnoštvo animacija, igara, stripova, pa čak i pisali priče i stihove. Donosimo odabir njihovih radova.

25. 5. 2010. :: Autor: Tajana Velikanja

Natjecanje "Pula - moj grad" 2010.

Društvo informatičara Pula i Grad Pula organizirali su četvrto po redu natjecanje učenika osnovnih škola "Pula - moj grad". Na natjecanje je stiglo 178 radova iz 9 osnovnih škola Pule i to u četiri kategorije: digitalni crtež, PowerPoint prezentacija, film i animacija.

12. 3. 2010.

Pojmovnici

Učenici osmih razreda na satovima informatike izradili su pojmovnike u MS PowerPointu. Pri tome su ponovili gradivo iz informatike i drugih nastavnih predmeta.

3. 3. 2010. :: Autor: Renata Simunko

Portreti poznatih osoba

Donosimo radove učenika iz osnovne škole Zmijavci koji su na satu likovne kulture izrađivali portrete poznatih osoba, a koristili su se materijalom za otpad.

4. 2. 2010.

Učenički radovi iz Otočca

Predstavljamo radove učenika osmog razreda Osnovne škole Zrinskih i Frankopana u Otočcu. Riječ je o projektnim radovima koji su izrađeni na nastavi informatike, u sklopu cjeline „Izrada prezentacija“.

25. 1. 2010. :: Autor: Renata Simunko

Kvizovi za provjeru znanja

Donosimo kvizove za provjeru znanja koje su izradili učenici osmih razreda OŠ Zmijavci u sklopu nastave informatike:


10. 11. 2009. :: Autor: Renata Simunko

Split u 2111. godini

Učenici Osnovne škole Spinut iz Splita su izradili web stranicu o Splitu u 2111. godini. 


3. 11. 2009. :: Autor: Ljerka Čulina

Radovi iz OŠ „Matija Gubec“ Cernik

Donosimo vam radove učenika osmih razreda iz Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Cernika. Učenici su u Power Pointu izradili igre asocijacije koje se temelje na informatičkim pojmovima.


7. 9. 2009. :: Autor: Renata Simunko

Radovi iz Osnovne škole Bartula Kašića u Zadru

Donosimo dva rada iz Osnovne škole Bartula Kašića u Zadru, za koju su učenici bili nagrađeni.


9. 7. 2009. :: Autor: Renata Simunko

Novi učenički radovi iz OŠ Spinut iz Splita

Donosimo radove učenika iz osnovne škole Spinut iz Splita, koji su kroz nekoliko različitih tehnologija obradili više zanimljivih tema.


18. 6. 2009. :: Autor: Ljerka Čulina

Učenička prezentacija iz OŠ „Matija Gubec“ Cernik

Donosimo prezentaciju o odabiru zanimanja koju je učenik Stjepana Mihalića izradio prošle godine, kad je bio osmaš i donosio odluku o odabiru srednje škole.  


9. 6. 2009. :: Autor: Renata Simunko

Učeničke prezentacije iz osnovne škole Zmijavci

Donosimo radove učenika iz osnovne škole Zmijavci nastale na satovima informatike i hrvatskog jezika.


13. 5. 2009. :: Autor: Iva Naranđa

Učenički radovi za ponavljanje gradiva iz hrvatskog jezika

Donosimo učeničke radovi nastale na integriranoj nastavi hrvatskog jezika i informatike: Ponovimo gradivo hrvatskog jezika izrađujući interaktivne zadatke u obliku web-stranice.


6. 5. 2009. :: Autor: Tajana Velikanja

Natjecanje učeničkih radova "Pula-moj grad"

Društvo informatičara Pula   i Grad Pula organizirali su treće po redu natjecanje učenika osnovnih škola "Pula - moj grad". Na natjecanje je stiglo 247 radova u četiri kategorije: digitalni crtež, PowerPoint prezentacija, film i animacija.


11. 3. 2009. :: Autor: Renata Simunko

Učenički radovi iz OŠ Stoja Pula

Donosimo učeničke radove učenika 7. i 8. razreda iz OŠ Stoja Pula na teme iz školskog gradiva, koji mogu biti korisni kao pomoć u nastavi.


20. 1. 2009. :: Autor: Renata Simunko

Prezentacija o Europi

Donosimo prezentaciju o Europi koju je izradio Filip Deucht, učenik 7.a razreda iz osnovne škole Dr. Ivan Merz iz Zagreba.


15. 9. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Radovi učenika iz Donjeg Miholjca

Donosimo radove učenika iz osnovne škole August Harambašić iz Donjeg Miholjca koji obrađuju teme iz raznih školskih predmeta.


25. 7. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Učenički radovi iz Pule

Donosimo radove učenika 6. razreda iz Osnovne škole Kaštanjer Pula.


8. 6. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Kružnica i krug

Donosimo rad grupe učenika 7b i 7d razreda iz Osnovne škole Vrbovec na temu kružnice i kruga, koja može poslužiti svim učenicima za ponavljanje ovog gradiva iz matematike.


7. 5. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Započinje online glasanje za učeničke radove

Zahvaljujemo svim učenicima osnovnih i srednjih škola koji su sudjelovali u rođendanskom natjecanju Portala za škole „Pišem ti priču“.


3. 4. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Kratak film izrađen na satu informatike

Objavljujemo kratak film koji je izradio učenik 8. razreda osnovne škole Stoja iz Pule na satovima informatike.


27. 3. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Uskršnji učenički radovi

Donosimo učeničke radove Agate i Apolonije Lučić iz Delnica, izrađene povodom uskršnjih blagadana.


1. 3. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Novo natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola

Povodom prvog rođendana Portala za škole pokrećemo novo natjecanje učeničkih radova pod nazivom Pišem ti priču.


24. 1. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Nove učeničke prezentacije

Učenici sedmih razreda osnove škole Stoja iz Pule na satovima informatike izrađivali su prezentacije na teme iz drugih školskih predmeta.


16. 1. 2008. :: Autor: Renata Simunko

Kviz znanja za učenike 8. razreda

Donosimo nekoliko kvizova koje su izradili učenici OŠ Aržano u sklopu integrirane nastave.


10. 12. 2007. :: Autor: Renata Simunko

Učeničke božićne čestitke

Donosimo učeničke radove nastale u OŠ Zagvozd na zajedničkim satima informatike i likovne kulture, na temu Božića.


28. 11. 2007. :: Autor: Gordana Benat

Proglašeni pobjednici natjecanja 'Škola i Internet'

Na zatvaranju 9. CARNetove korisničke konferencije CUC 2007.  u srijedu, 21. studenog 2007. proglašeni su pobjednici natjecanja Škola i Internet.


4. 10. 2007. :: Autor: Renata Simunko

Učeničke prezentacije gradiva iz fizike

Donosimo zanimljiv kviz i učeničke prezentacije na teme iz fizike, koje su namijenjene učenicima trećeg i posebno četvrtog razreda gimnazije, ali mogu poslužiti i u nastavi fizike u strukovnim školama.


5. 9. 2007. :: Autor: Robert Majetić

Sudjeluj u nagradnom natjecanju namijenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola i osvoji vrijedne nagrade!

U suradnji s 9. CARNetovom korisničkom konferencijom CUC 2007 , Portal za škole organizira natjecanje za izbor najboljeg učeničkog rada na temu «Škola i Internet».


26. 7. 2007. :: Autor: Alma Šuto

Novi učenički radovi iz OŠ Zmijavci

Na satu informatike, u sklopu redovitog plana i programa, učenici su obrađivali PowerPoint kao dio multimedije, pa je većina ovih radova nastala baš tada. Učenici  su dobili projektne zadatke, koje su neki ostvarili sami, u parovima ili grupama.


18. 7. 2007. :: Autor: Tajana Velikanja

Zajednički rad likovne i informatičke grupe

Donosimo fotografije koje prikazuju aktivnosti i radove učenika osmih razreda OŠ Stoja iz Pule, nastale pri zajedničkoj nastavi likovnog i informatike.


26. 6. 2007. :: Autor: Tajana Velikanja

Donosimo nove radove na teme iz školskog gradiva

Učenici OŠ Stoja Pula i OŠ Tone Peruška iz Pule dovršili su još nekoliko veoma lijepih prezentacija na teme iz školskog gradiva i jednu o grafitima.


11. 6. 2007. :: Autor: Tajana Velikanja

Učenički radovi na temu grada Pule

Povodom Dana grada Pule, Društvo informatičara Pula organiziralo je natjecanje učenika osnovnih škola u izradi naljepše prezentacije o gradu Puli.


4. 6. 2007. :: Autor: Renata Simunko

Novi učenički radovi na razne teme iz školskog gradiva

Učenici OŠ Stoja Pula i OŠ Tone Peruška Pula su na satu informatike sami izrađivali prezentacije iz predmeta i gradiva po svom odabiru. Donosimo njihove radove i tekst nastavnice koja ih je potaknula na korištenje tehnologije u...


22. 5. 2006. :: Autor: mr. sc. Božica Radoš

Pametno kupovanje

Školski projektni zadatak Pametno kupovanje, digitalni nastavni materijal objavljen na portalu, pokazao se kao izazov za 3p2 razred, smjer špeditersko-agencijski tehničar Željezničke tehničke škole u Zagrebu te su krenuli u istraživanje.Edu.hr portal CMS za škole CARNetova korisnička konferencija Elektronički identitet Edu.hr portal Forum CARNetovog Portala za škole namijenjen učenicima, nastavnicima i zaposlenicima hrvatskih škola Nacionalni portal za učenje na daljinu Moodle

Učenički radovi

Objava učeničkih radova na Edutoriju

Kako bismo vam ponudili kvalitetniji, moderniji, pristupačniji i brži pristup svim informacijama i sadržajima na portalu škole.hr, osmislili smo i pokrenuli postupak njegovog redizajna.

Nastavni materijali

Veliko i malo slovo DŽ dž

OŠ HJ A.1.1. Učenik razgovara i govori u skladu s jezičnim razvojem izražavajući svoje potrebe, misli i osjećaje. OŠ HJ A.1.3. Učenik čita tekstove primjerene početnomu opismenjavanju i jezičnome razvoju....

Audio&video

1547. - Ivan Grozni postao je ruski car. Njegov nadimak Grozni...

Copyright © 2010 CARNET. Sva prava pridržana | Uvjeti korištenja | Impressum

A A A  |  

Mail to portal@CARNET.hr
preskoči na navigaciju
admin@raspored-sati.hr www-root@raspored-sati.hr ivan@raspored-sati.hr ivana.tolj@raspored-sati.hr marko.horvatovic@raspored-sati.hr www-root@donja-dubrava.hr analiza@donja-dubrava.hr pretinac@donja-dubrava.hr pajo.pajic@donja-dubrava.hr coran.goric@donja-dubrava.hr ivana@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr