| 20. 1. 2015. u 15:15 sati | pošalji link
Pravila natjecanja

U natjecanju mogu sudjelovati učenici srednjih škola iz Hrvatske, samostalno ili u paru. Učenik ili par učenika mogu prijaviti samo jednu prezentaciju.

Da bi sudjelovali u natjecanju učenici moraju imati jednog ili više mentora nastavnika.

Uz videosnimku prezentacije obavezno je priložiti Izjavu o suglasnosti roditelja koju možete preuzeti ovdje. Prijava na natjecanje smatra se važećom tek kada organizatori zaprime Izjavu o suglasnosti. Organizatori natjecanja neće objaviti video prezentacije bez roditeljske Izjave o suglasnosti, bez obzira na pravovremeno zaprimljenu prezentaciju. Izjave o suglasnosti moguće je poslati putem online obrasca za prijavu na natjecanje, e-mailom na portal@carnet.hr, te običnom poštom na adresu navedenu u izjavi, a moraju biti zaprimljene do 23. veljače.

Tema natjecanja:

Učenici se natječu u prezentaciji srednjoškolskog gradiva iz kemije, fizike, biologije, matematike, geografije te ostalih prirodoznanstvenih i tehničkih predmeta sukladno svom školskom uzrastu.

Format natjecanja:

Učenici snimaju svoje prezentacije i u obliku video snimke postavljaju ih na Portal za škole putem online obrasca, koristeći svoj AAI@EduHr korisnički račun. Prezentacije se mogu prijavljivati od 19. siječnja do 16. veljače 2015.

Prezentacije uživo traju između dvije i tri minute. Video zapisi smiju trajati najmanje 2“, a najviše 3'30'' i ne treba ih se montirati niti dodatno obrađivati. Sve video snimke kraće od 2“ i duže od 3'30'' bit će automatski diskvalificrane i neće ići u daljnje natjecanje.

Upotreba jednostavnih rekvizita za vrijeme prezentacije je dozvoljena.

Upotreba tehničkih pomagala i kompjuterskih programa (npr. power pointa) za vrijeme prezentacije NIJE dozvoljena.

 

Prezentacije trebaju biti:

Sadržaj izlaganja mora biti znanstveno točan i tematski pratiti srednjoškolsko gradivo. Ukoliko postoje neka znanstvena neslaganja i kontroverze oko predmeta izlaganja, izlaganje mora biti predstavljeno u skladu s tim.

Jasnoća izlaganja, što znači da izlaganje mora biti takvo da ga po završetku izlaganja netko drugi može prepričati. Izlaganje mora biti dobro odabrano za publiku.

Natjecatelji trebaju pokazati i svoju karizmu, što znači da izlaganje privlači pozornost i da natjecatelj iskazuje svoj interes i naklonost prema temi izlaganja.

Ocjenjuju se prezentacije, a ne video snimke - natjecatelji moraju moći izvesti svoju prezentaciju uživo.

 

Zaštita podataka

Osobni podaci prikupljeni u sklopu natjecanja koristiti u skladu sa standardima organizatora natjecanja. British Council, Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za trukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i CARNet će s vašim osobnim podacima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka i vlastitim praksama zaštite privatnosti. Organizatori natjecanja neće vaše osobne podatke predati trećoj strani u komercijalne svrhe.

Prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, br. 103/03., 118/06., 41/08., 130/11) imate pravo zatražit popis svojih osobnih podataka koje organizatori imaju u svojim bazama, za što organizatori mogu tražiti novčanu nadoknadu. Prema istom zakonu imate pravo tražiti da se netočni podaci isprave.

Napomena

Prezentacije koje se prijavljuju na natjecanje moraju se temeljiti na srednjoškolskom gradivu prirodoznanstvenih i tehničkih predmeta sukladno školskom uzrastu natjecatelja.

Prezentacije ne smiju sadržavati diskriminativan ili uvredljiv sadržaj na rasnoj, religijskoj, nacionalnoj, spolnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Organizatori natjecanja i medijski pokrovitelj nisu odgovorni za sadržaj prezentacija koje sudjeluju u natjecanju. Sadržaj prezentacija isključiva je odgovornost učenika autora i njihovih mentora.

 

Priloženi dokumenti:
Izjava za roditelje.pdf