prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Sat povijesti iz Vukovara

Prigodom obilježavanja 23. obljetnice 18. studenoga Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine učenici i nastavnici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara i ove će godine provesti projekt “Sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“ s temom “Plači, mili Zadre moj“.

Ovim projektom se želi, koristeći CARNetovu videokonferencijsku mrežu, jednim satom povijesti obuhvatiti skupine učenike 8. razreda iz petnaest hrvatskih gradova (ukupno 20 škola), od kojih i četiri škole iz projekta Škole 2.0, s ciljem sjećanja na slavne dane obrane Vukovara i domovine Hrvatske. Vrijedi napomenuti da je ovaj projekt prije pet godina inicirao CARNet te da i dalje sudjeluje u nastavku provedbe.

Sudomaćini ovogodišnje videokonferencije bit će učenici i učitelji Osnovne   Bartula Kašića iz Zadra koji su prihvatili poziv te će prisutne ove godine upoznati s ljepotama i hrabrošću njihovog zavičaja, kršnog i ponosnog dalmatinskoga kraja. Zato je tema ovogodišnje videokonferencije stih svima pjesme “Plači, mili Zadre moj“.
 

Organizatori projekta “Sat povijesti iz Vukovara – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine” ističu kako je povijest učiteljica života, a na svima nama je da branimo i ističemo vrijednosti borbe za  samostalnu i suverenu Domovinu.