prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Ostani doma uz hrvatske animirane filmove

Zagreb film pozvao je putem svoje Facebook stranice sve ljubitelje animiranih filmova i sve zainteresirane da na njihovom YouTube kanalu pogledaju osam sjajnih animiranih filmova uključujući i “Surogat”, animirani film Dušana Vukotića iz 1961. godine.

Riječ je o prvom animiranom filmu izvan Sjedinjenih Američkih Država koji je 1962. godine osvojio nagradu Oscar za najbolji crtani film. Surogat je osvojio i brojne velike nagrade na festivalima u Beogradu, Bergamu, Corku, San Franciscu, Oberhausenu itd., stekavši tako doista važna svjetska priznanja. Znaju ga zato i pod drugim naslovima na raznim svjetskim jezicima: The Substitute, Cypporar, Der Ersatz, Le Succēdanē, Surrogatto i sl.

Surogat je najnagrađivaniji film ikada proizveden u Hrvatskoj. Taj desetominutni crtani film za odrasle redatelja i glavnog animatora Dušana Vukotića i scenarista Rudolfa Sremca nastao je u skromnim prostorijama Studija za crtani film Zagreb filma u zagrebačkoj Vlaškoj ulici. To je jednostavna priča o neobičnom trokutastom debeljku koji dođe na plažu i sve što mu treba sam napuše. Tako napuše i vlastitu partnericu, ali na kraju, kako je lako došao do svega tako sve i nestane.

Od ostalih filmova izdvajamo “Bećarac”, “Đavolja posla” i mnoge druge.

Filmove možete pogledati ovdje.