prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zagreb Book Festival 2019

Zagreb Book Festival međunarodni je književni festival koji se održava na godišnjoj razini od 20. do 25 svibnja 2019. godine u središtu Zagreba.

Osnovan je u uvjerenju da su književnosti i umjetnost temelj svakog kvalitetnog društva te ideji susreta i zbližavanja pisaca, umjetnika, kulturnjaka i njihove publike – susreta koji inspirira, zabavlja te potiče na raspravu i kreiranje novih vrijednosti.

Važan dio programa Zagreb Book Festivala stoga svake godine zauzimaju panel-diskusije i predavanja u kojima svjetski i domaći intelektualci i umjetnici odgovaraju na neka od najvažnijih i najaktualnijih pitanja današnjice.

Tijekom šest festivalskih dana bit će održano ukupno pet panel diskusija, sedamnaest promocija knjiga, dva predavanja, dva okrugla stola, dvije radionice i jedan storytelling, u kojima će sudjelovati osamdesetak domaćih i inozemnih književnika, intelektualaca, te stručnjaka iz psihologije, novinarstva i obrazovanja.

Na panel diskusijama razgovarat će se o čovjeku današnjice i uvjetima u kojima postiže sreću, o svijetu kako ga vidi generacija milenijalaca, o budućnosti znanosti i umjetnosti, o budućnosti religije te o uzrocima i posljedicama migrantske krize kroz prizmu pojedinca.

Vrijeme prije večernjih diskusija rezervirano je za predstavljanje novih knjiga stranih i domaćih gostiju, a ove godine u večernjim i popodnevnim terminima svoje će knjige predstaviti Arnon Grunberg (Nizozemska), Marek Šindelka (Češka), Maria Ksiluri (Grčka), Martina Vidaić (Hrvatska), Maryam Madjidi (Francuska), Navid Kermani (Njemačka), Tatjana Barat (Hrvatska) i Goran Šimić (Hrvatska).

Slijedeći ideju aktualnosti, na festivalu će se održati poseban program posvećen Europskim parlamentarnim izborima pod nazivom 'Oblačno sa zvijezdama', u kojem će novinari Ivana Dragičević, Boris Rašeta i Domagoj Zovak ponuditi svoje viđenje hrvatske i europske budućnosti.

 

Program Zagreb Book Festivala možete pogledati ovdje.