prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Knjižna booka 2019.

Svečanosti “Knjižna booka” održat će se u utorak 2. travnja 2019. godine od 11 do 17 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Gosti ovogodišnje svečanosti bit će ugledni književnici Hrvoje Kovačević, Mladen Kušec, Julijana Matanović i Božidar Prosenjak.

Program svečanosti osmišljen je kao niz zabavnih sadržaja kojima se kroz igru i druženje potiče na čitanje te ljubav prema knjizi i pisanoj riječi. Samo događanje organizirano je u dva dijela – za učenike osnovnih te učenike srednjih škola. Tako će se, poput prijašnjih godina, održati završnice dvaju natječaja u koje su uključeni učenici i osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

U prvom dijelu svečanosti predstavljanjem nagrađenih radova učenika književnoga natječaja Kanižajada Limačijada odaje se počast pjesniku igre riječi, Podravcu Paji Kanižaju, dok će se u drugom dijelu svečanosti svečano proglasiti pobjednici 4. natječaja Stvarajmo eKreativno koji naglašava izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima.

Organizator manifestacije je Hrvatska udruga školskih knjižničara, a njezini su partneri Školska knjigaNaklada LjevakAlka scriptIbis grafika te Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu.

Podsjećamo, svečanost pod nazivom Knjižna booka pokrenula je Hrvatska udruga školskih knjižničara radi promicanja knjige te poticanja čitanja i čitalačkih navika učenika. Povod je obilježavanje Međunarodnog dana dječje knjige, 2. travnja, kojim se želi istaknuti važnost dječje književnosti i čitanja. Datum je odabran u povodu sjećanja na poznatog danskog pisca bajki Hansa Christiana Andersena koji je rođen 2. travnja 1805. godine.