prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Festival dječje knjige i autora

Dvanaesti Monte Librić – Festival dječje knjige i autora održat će se od 8. do 14. travnja 2019. godine u Zajednici Talijana Pula – Circolo. Program ovogodišnjeg festivala pod naslovom „Volim grad“ tematski povezuje noviju hrvatsku i talijansku književnu produkciju za djecu uz niz sadržaja kojima se najmlađi uzrast nastoji zainteresirati za knjigu i čitanje.

Tijekom sedam festivalskih dana publici će biti predstavljen bogat program, ali i više od 2000 naslova za djecu. Uz svakodnevna druženja s domaćim i stranim piscima te ilustratorima, u planu je provedba mnoštva radionica, kazališnih predstava i filmova kojima će se – prema riječima organizatora –  potvrditi ovogodišnja tema te ispitati viđenje grada dječjim očima.

Još od svog osnutka u sklopu pulskoga festivala knjige i autora – Sa(n)jam knjige u Istri, Monte Librić bavi se slojevitim pristupom predstavljanja knjiga za djecu, a posebnost ovoga festivala leži i u njegovoj dvojezičnosti. Osim što ostvaruje međukulturalnu poveznicu između hrvatske i talijanske jezične zajednice, festival Monte Librić danas slovi kao jedinstvena, kulturna i edukativna manifestacija koja promiče dječju knjigu i dječje književno stvaralaštvo.

 

Više o programu i radionicama.