prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Predavanje “Tajne mentalne matematike”

Prvo u nizu predavanja o matematici iz ciklusa “Mentalna matematika” održat će se u Prvoj srednjoj informatičkoj školi u Zagrebu u ponedjeljak 25. studenog 2013. godine s početkom u 16 sati. Predavanje će održati mag. math. Bojan Pažek, a naziv predavanja je “Tajne mentalne matematike”.

Cilj ovog i ostalih predavanja koje će održati Bojan Pažek je popularizirati matematiku kao nešto što nije naporno i teško. Polaznici predavanja naučiti će kako na zabavan i brz  način rješavati osnovne računske operacije bez korištenja papira i olovke.

Mentalna matematika pručava algoritme za rješavanje različitih matematičkih problema u cilju poboljšanja mentalnih sposobnosti. Ti algoritmi omogućuju onima koji ih primjenjuju  da se s pravom počnu nazivati  MATHEMAGICIANima (matematičkim čarobnjacima), budući da u sebi obuhvaćaju vedsku, židovsku i indijsku matematiku, ali i matematiku zapadne civilizacije.

Predavanje je otvoreno za širu javnost uz plaćanje donacije od 20 kuna (10% od donacije uplaćuje se u humanitarne svrhe).

Prva srednja informatička škola nalazi se u blizini okretišta tramvaja Borongaj na adresi Jure Kaštelana 19.

Dodatne informacije o ovom i sljedećim predavanjima iz ciklusa moguće je dobiti i na www.prvasrednjainformatickaskola.hr i www.facebook.com/informatickaskola.