prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Dva termina FROOOM! filmskih radionica u Koprivnici

FROOOM! interdisciplinarne filmske radionice ovih ljetnih praznika održat će se u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica u dva termina; od 24. do 28. lipnja, te od 1. do 5. srpnja 2024. godine.

Frooom!astične početne radionice nezaobilazni su prvi stupanj ukoliko se želite baviti filmom. Na njima učite, istražujete i stvarate kratke filmske forme. Proučavate pokret, ulazite u velike Camere Obscure, crtate i oživljavate te crteže, osmišljavte tv reportaže i bavite se bitnim dječjim temama, sjedite u krugu jer ste svi jednaki i svi imate ista prava, jedino nemate isti ručak. Njega si sami odaberete po želji.

S druge strane, imamo i naprednu radionicu koja je namijenjena polaznicima koji su prošli početnu i stariji su od 10 godina. Jer na toj radionici već smo pravi mali profesionalci. Sad znate kako slika funkcionira, možete se igrati sa simbolikom i skrivenim značenjima, s bojama i izražajnim sredstvima. Nakon što svatko iznese svoju ideju i vi kao grupa odlučite koju ćete prenijeti u film, kreće pravo malo čudo. Timski pronalazite lokacije i glumce. Svaki polaznik odabire kako će snimiti svoj kadar. Hoće li se igrati ptičjim krilcima ili jesti žablje krakove. Snimate kamerom sliku, a snimate zvuk snimačem koji se zove Zoom, a i nešto smo načuli da voditelj u torbi čuva svoj dron.  A onda na kraju dana, kad u petak ugledate kako to izgleda, ne čudi nas da se vraćate opet.

Majstorska radionica nam donosi nešto sasvim novo. Zašto igrati tuđe igre kad mogu napraviti svoje? Uz Aleksandra Gavrilovića, mladi će polaznici postati dizajneri video igara! Izradit će svoju prvu 2D igricu, a možda i drugu; saznati zašto su stare igre izgledale tako “ružno”, tko im sve treba u timu programera igara, kakvi su im materijali potrebni za izradu i gdje naći one besplatne, te kako ih povezati u cjelinu.

Tjedan iza, od 1. do 5. srpnja čeka nas dodatni filmski maraton.

Pa tako opet krećemo s početnim radionicama za nove radoznalce. Odličan prvi korak za vašu filmsku profesiju. Tamo ćete učiti, istraživati i stvarati kratke filmske forme. Proučavat ćete pokret i saznati što je to Camera Obscura. Dođite s nama zaroniti u čarobni svijet pokreta u Frooom!opolisu stop animacije. Saznajte kako nastaju eksperimetalni filmovi gdje se igramo zvukovima, šumovima, tišinom i raznim oblicima ovozemaljskim i potpuno ludo izmišljenim koji postoje samo u našoj mašti.

Na naprednoj radionici ponavljate naučeno ali kroz prasku. Zakoračit ćete u svoj prvi igrani, dokumentarni ili eksperimentalni film. Napisati scenarij, odabrati glumce i: “TON? TON IDE. KAMERA? KAMERA IDE. Iiii AKCIJA!!!

Majstorska radionica koja vas čeka u zadnjem tjednu FROOOM!a je radionica ANIMACIJE. Naučit ćemo zašto jedna slika ne čini animaciju i na koje načine sliku možemo pokrenuti. Polaznici će potpuno ovladati osnovama stvaranja stop motion animacije i unaprijediti svoja postojeća znanja o animaciji i filmu uopće. Svoje omiljene crteže i likove ćete oživjeti ili ćete na samoj radionici stvoriti nove. Neka čarolija započne.

Ukoliko želite sve radionice vidjeti na jednom mjestu kliknite ovdje.