prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Najviše Europeana nagrada hrvatskim učiteljima i nastavnicima

Hrvatski tim učitelja i nastavnika osvojilo je jednu od dvije odvojene nagrade koje je organizirala Europeana u suradnji s European Schoolnet. Uz ambasadoricu Ivanu Štiglec, učitelji i nastavnici su nagrađeni odlaskom u Bruxelels na radionicu u Future Classrom Lab. Radionica se održavala od 21. lipnja do 22. lipnja 2024. godine.

Jedna skupina učitelja i nastavnika su dobitnici Scientix Digital Cultural Heritage Award. Primjenom scenarija poučavanja učitelji i nastavnici su kreirali svoje implementacijske priče (SoI). Njihove implementacijske priče su objavljene na blogu Teaching with Europeana. Dobitnici nagrade Scientix Digital Cultural Heritage Award su: Ljiljana Štanfelj, Željko Predojević, Vedrana Čerina, Renata Čeč, Ivana Frančić, Kristina Vučić, Eleonora Čuvidić i Ana Šuman.

Druga skupina učitelja i nastavnika je sudjelovala u izazovu Europeana Micro-Stories of Implementation. Primjenom različitih izvora s platforme Europena pokazali su na koje se sve načine izvori o digitalnoj kulturnoj baštini mogu koristiti u poučavanju. Dobitnici nagrade Europeana Micro-Stories of Implementation Challenge su: Ana Marinić, Antonija Kojundžić, Anita Šimac, Ksenija Škorić i Jelena Kovačević.

Tijekom dvodnevne interaktivne radionice učitelji i nastavnici su se upoznali s konceptom učionice budućnosti (FCL). S ciljem digitalne transformacije kulturne baštine učitelji su imali prilike raditi s različitim digitalnim alatima umjetne inteligencije koji se mogu primijeniti u nastavi s učenicima. Timskim radom međusobno su opisali i pokazali aktivnosti koje se mogu provoditi s učenicima, a sve s ciljem podizanja svijesti o održivom razvoju i očuvanju bogate europske kulturne baštine.

Sudjelovanjem u dvodnevnoj radionici hrvatski tim učitelja i nastavnika je stekao bogato iskustvo u radu s drugim europskim učiteljima te nova saznanja koja će uspješno primijeniti u radu s učenicima.