prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Modul – školske novine učenika Industrijske strojarske škole

Učenici novinarske sekcije Industrijske strojarske škole iz Zagreba i ove godine objavili su školske novine “Modul” namijenjene svim sadašnjim i bivšim učenicima, njihovim roditeljima, djelatnicima i prijateljima škole kao i učenicima osmih razreda čiji odabir je  baš industrijska strojarska škola.

Novinari Modula opisali su događanja, projekte i aktivnosti koje su obilježila nastavnu godinu 2023./2024., a pri oblikovanju školskih novina služili su se digitalnim alatom Canva.

Nastavnica Hrvatskoga jezika i Etike Iva Bojčić već niz godina voditeljica je novinarske sekcije koju je zamislila i ostvarila kao učeničku platformu za vježbanje novinarstva. Nastavnica Bojčić, uz potporu Uređivačkog odbora, vrijedno i kreativno organizira i usmjerava novinarski tim te ih okuplja tijekom cijele nastavne godine. Ističe da se uvijek iznova pokazuje da su učenici savjesni, dosljedni, inovativni, željni novih izazova i da se na njih može računati. Nastavnica Bojčić s ponosom ističe da je zadovoljna rezultatom zajedničkog rada, podrškom Uređivačkog odbora i sjajnim kritikama čitatelja. Interaktivan i suradnički odnos novinarske sekcije najbolje je opisao glavni urednik školskih novina Marko Jurić Findrik, učenik 1. g razreda u CNC operater koji se čitateljstvu obratio  riječima: „Poštovani čitatelji, dobrodošli u novo izdanje našeg časopisa. S ponosom vam predstavljamo raznovrsne sadržaje koje smo pripremili s velikom pažnjom i entuzijazmom. U ovom broju, bavimo se temama koje su od ključnog značaja za našu zajednicu te pružamo platformu za dijalog i razmjenu ideja.

Želimo vam ugodno čitanje i nadamo se da će vas naši članci inspirirati, informirati i potaknuti na razmišljanje. Hvala vam na vjernosti i podršci. Nadamo se da ćete uživati, kao i mi kada smo ih stvarali.“ Novi broj “Modula” moguće je pogledati ovdje.