prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Zanimljiva edukacija Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Kostrena u 3.a razredu OŠ “Milan Brozović” Kastav

Jedna od važnih sastavnica odgojno-obrazovnog rada u školskoj ustanovi je suradnja s roditeljima. Uključivanjem roditelja u nastavni proces stvaraju se poticajni uvjeti za rast i razvoj svakog djeteta.

Djeca stječu nova iskustva, ideje, jačaju pozitivnu sliku o sebi, grade empatiju i jačaju socijalne kompetencije, dok roditelji imaju mogućnost upoznati svoje dijete u socijalnom kontekstu koji je drugačiji od roditeljskog.

U školskoj godini 2022./2023. u sklopu nastave Prirode i društva te u skladu s kurikulum nastavnog predmeta, učenicima  2.a razredu OŠ „Milan Brozović“ Kastav, svoja su zanimanja došli predstaviti njihovi roditelji.

Predstavljena su sljedeća zanimanja: bankar, pomorac, kapetan broda, liječnica, poštar, instruktorica vožnje, farmaceut, inženjer računarstva, arhitekt.

Učenici su svim gostima postavljali zanimljiva pitanja i shvatili su kako svako zanimanje ima svoje dobre i loše strane, ali ako nešto voliš i ako se trudiš u poslu tada će ti posao postati radost.

Svi su naši gosti, predstavljajući svoja zanimanja, istaknuli važnost marljivog učenja u školi, ali i učenja i predanog rada tijekom cijelog života…

Tijekom ove školske godine 2023./2024., povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 28. 2. 2024. roditelj jednog od učenika (B. K. – računalni stručnjak za sigurnost), održao je edukativnu radionicu na temu Sigurnost na internetu za učenike 3.a razrednog odjela OŠ „Milan Brozović“ Kastav.

13. 6. 2024. na poziv jedne od učenica, u goste nam je došao njezin ujak, trener Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom ‘Kostrena’.

Učenici su proveli veselo i edukativno prijepodne. Održana je edukativna prezentacija košarke u invalidskim kolicima, a učenici su se i natjecali u štafetnim igrama  kao i u gađanju koša iz kolica.

Uslijedila su i mnogobrojna pitanja učenika gostima  Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom „Kostrena“, na koja su oni vrlo strpljivo i iscrpno odgovarali.

Druženje je prošlo vrlo ugodno, učenici su bili izrazito zadovoljni, a gosti zanimljivi i veseli.

Učenici su naučili kako je košarka u invalidskim kolicima izazovan i uzbudljiv sport koji pruža važne prilike za osobe s tjelesnim invaliditetom. Promiče fizičku kondiciju, društvenu interakciju i timski rad te može pomoći u izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja.

Na kraju je dogovoreno kako će učenici  na jesen doći u posjet Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom ‘Kostrena’, prisustvovati jednoj od utakmica te nastaviti započeto druženje i ugodnu suradnju.