prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Uloga edukacije u jačanju medijske pismenosti: Iskustva s projekta SKOKom do medijske pismenosti

Medijska pismenost postaje sve važnija kompetencija u suvremenom društvu, gdje su građani svakodnevno izloženi velikom broju informacija različite kvalitete i vjerodostojnosti.

Edukacijom na temu medijske pismenosti, a u sklopu projekta SKOKom do medijske pismenosti, organiziranog od strane Fakulteta odgojnih i obrazovnih znanosti (FOOZOS) i Agencije za elektroničke medije, pružena nam je prilika da steknemo nova znanja i vještine te ih podijelimo s našim kolegama. Projektom je predviđena edukacija (12 sati) za 62 učitelja razredne nastave koji su i voditelji školskih stručnih aktiva (ili predstavnici škole) na području Osječko-baranjske županije. Radionice su održane u suvremeno opremljenim učionicama Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Nakon sudjelovanja u edukaciji, učiteljice Jelena Varga iz OŠ Draž u Dražu i učiteljica Ana Vuksanović iz OŠ Popovac, PŠ Branjina, prenijele su kolegicama na Županijskom stručnom vijeću vlastito iskustvo sudjelovanja. Cilj je bio povećati svijest o važnosti medijske pismenosti i osnažiti kolege nastavnike u njihovom svakodnevnom radu s učenicima. Nakon plenarnog dijela je uslijedio praktični dio. Putem predavanja i radionica učiteljice su značajno doprinijele razvoju kritičkog mišljenja i sposobnosti razlučivanja vjerodostojnih izvora informacija.