prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Najava 15. Ljetne škole filma “Josip Krunić” i filmske revije “Novo kino Osmijeh”

U atriju Osnovne škole „Antun i Stjepan Radić“ Gunja,  od 22. do 27. srpnja će se održavati filmska revija „Novo kino Osmijeh“, ljetno kino te 15. Ljetna škola filma Gunja „Josip Krunić“. Nažalost, nastavnik Krunić nas je napustio prošle godine u kolovozu i sada, njemu u čast, Ljetna škola filma dobila je nastavak „Josip Krunić“.

Organizatori su: Multimedijalni centar Studio kreativnih ideja Gunja – MMC SKIG i OŠ „Antun i Stjepan Radić“ Gunja uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, općine Gunja i Vukovarsko-srijemske županije, partnere Hrvatski filmski savez, HŽPP i Turski kulturni centar Yunus Emre. I, naravno snažnu potporu domaćih filmskih producenata i distributera.

Novo kino Osmijeh bit će otvoreno u ponedjeljak 22. srpnja u 20:00, otvaranjem Ljetne škole filma „Josip Krunić“ i projekcijom filma „Frka“(r. Svebor Mihael Jelić) u 21:00.

U večernjim satima, u Novom kinu Osmijeh očekuje nas pregršt hrvatskih filmova kao što su: Polako nikuda (r. Damir Čučić), Videobox (r. Marko Bičanić), Tamna komora (r. Marinko Marinkić), Niska trava (r. David Gašo), 1001 noć (r. Rea Rajčić), Čovjek koji nije mogao šutjeti (r. Nebojša Slijepčević) i Sveta obitelj (r. Vlatka Vorkapić).

Nastavno na suradnju s Turskim kulturnim centrom Yunus Emre, u ponudi će biti i jedan turski dječji film, a ove godine imamo i posebnog gosta koji će nam se pridružiti zadnji dan, njegovo ime je Mario Miličić/Mane Mei i održati će jednodnevnu street art radionicu.

Sve to omogućeno je u sklopu 15. Ljetne škole filma Gunja „Josip Krunić“, u kojoj ove godine imamo 42 polaznika i bogat program koji uključuje osam radionica: igrani, dokumentarni i animirani film, press radionica, radionica radio-igre, analogne fotografije, glazbenog spota i glazbene produkcije sa zvučnim eksperimentima.

Ulaz na sve filmske projekcije je besplatan. Polaznici koji nisu iz Gunje će kao i uvijek biti smješteni po obiteljskim kućama.

Voditelji radionica:

  1. Igrani film – David Gašo i Tin Ostrošić
  2. Dokumentarni film – Marinko Marinkić i Luka Zovko
  3. Animirani film – Sara Bernat i Anita Tufekčić
  4. Radioigra – Bojan Perić i Hrvoje Korovljević
  5. Press radionica – Kristina Kovačević i Stjepan Petković
  6. Analogna fotografija – Katarina Landeka
  7. Glazbena produkcija & zvučni eksperimenti – Magda Mas
  8. Glazbeni spot – Lara Drušković, Mirsad Mahmutović i Antea Šoštarić

Zadnjega dana, 27. srpnja u 21:00, Škola će biti zatvorena projekcijom filmova nastalih na radionicama.

Glavni organizacijski tim ove godine čine: Lara Drušković, Nadir Muhović, Mario Mateljić, Tia Špero, Marinko Marinkić, Anita Tufekčić, Marko Dugonjić, Hrvoje Korovljević i Leon Unger.

Sve informacije i detalje pogledajte i pratite na našoj Facebook stranici https://www.facebook.com/ljsfg i na našem Instagram profilu https://www.instagram.com/ljsfgunja/

Obavijesti će biti dostupne i na Facebook stranici škole https://www.facebook.com/OSGunja i Facebook stranici grupe MMC SKIG https://www.facebook.com/groups/21845130562