prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Poezija to go – druženje s pjesnicima

U ponedjeljak, 2. rujna, u 19,30 sati, u Kulturno informativnom centru, na dvadeset i drugoj tribini Poezija to go druženju s pjesnicima nastupaju: Tomislav Domović, Ivan Babić, Meri Grubnić, Sanja Lovrenčić, Marina Katinić Pleić, Evelina Rudan i Sonja Zubović.

Poezija to go je projekt poticanja čitanja poezije namijenjen mladima i svima koji se tako osjećaju. Pokrenula ga je književnica i pjesnikinja Sonja Zubović iz ljubavi prema hrvatskom jeziku, pod motom „poezija je laboratorij jezika, a jezik je nukleus nacionalnog identiteta“.

Projekt je zaživio digitalno na društvenim mrežama 2015. godine, otad bilježi izuzetno lijepe rezultate kontinuirane vidljivosti i popularnosti.

U okviru projekta organizirani su zapaženi programi Poezija u gradu 2019. i 2020. godine populariziranja poezije putem city light plakata, snimljene su brojne interpretacije dramskih umjetnika vrijednih poetskih tekstova suvremenih hrvatskih pjesnika te su organizirane radioemisije Druženja s pjesnicima za internetski radio 808 itd.

Poezija to go kontinuirano od 2015. godine organizira i tribine – druženja s pjesnicima.

Tribine podržavaju prisutnost umjetnički vrijedne poezije u suvremenoj recepciji u živom susretu s publikom. Sve tribine se snimaju, trajno su na internetu  dostupne su široj publici u Hrvatskoj i izvan njezinih granica  te u vremenu generacijama koje dolaze.