prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Integracija sporta i igre u školske kurikulume

Osnovna škola dr. Vinka Žganca u Zagrebu sudjelovala je na stručno-znanstvenoj konferenciji u četvrtak, 26. rujna 2024. godine, pod nazivom “Sport, zdravlje i inkluzija u funkciji održivog razvoja i građanske kulture”.

Na konferenciji su sudjelovale učiteljice Mirta Balog Lovreković i Ana Novotny s temom “Integracija sporta i igre u školske kurikulume kao čimbenik održivog zdravlja i razvoj zajednice održivog razvoja. Konferencija je bila organizirana pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje. U školi sport i igra se svake godine integriraju u školski kurikulum te se provode kroz razne projekte, a sve s ciljem razvijanja zdravih navika kod učenika.

Svake godine u sklopu Dana škole organizira se i Dan sporta za vrijeme kojeg se održavaju razna sportska natjecanja i igre kako bi se promovirao sport i zdrav način života. Sve to organiziraju i provode učitelji škole, a sudjeluju učenici od prvog do osmog razreda.

Osim Dana sporta zdrave navike se promoviraju i provode kroz razne projekte. Jedan od takvih projekata je bio i eTwinning projekt pod nazivom “Tradicionalne igre” koji je učiteljica Mirta Balog Lovreković provodila u 5. a razredu u školskoj godini 2023./24. Projekt je trajao cijelu godinu i provodio se na satu razrednika. Učenici su igrali igre koje su igrali njihovi roditelji, djedovi i bake. To su bile igre Gumi-gumi, Školica, Pikule, Crna kraljica 1,2,3, Dan-noć. Igrali su i igre škola partnera, jedna od igara je slična igri Slijepi miš. Cilj je bio odmaknuti učenike od igara koje uključuju gledanje u ekran, kretati se i provoditi vrijeme vani na sviježem zraku kada god je to bilo moguće.