prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europska eTwinning nagrada

Nastavnica Ivana Imbrija iz Srednje škole Ban Josip Jelačić prisustvovala je godišnjoj eTwinning konferenciji „Wellbeing at school“ koja se održala u Bruxellesu od 26. do 28. rujna ove godine.

U sklopu konferencije dodijeljene su nagrade za najbolje eTwinning projekte. Nastavnica je bila sudionica pobjedničkog eTwinning projekta „Code of Mystery“, u dobnoj kategoriji od 16 do 19 godina.

Osim dodjele nagrada, nastavnica je prisustvovala različitim radionicama i panel raspravama. Zanimljiva je bila panel rasprava o veoma aktualnoj temi koliko je zapravo korisno ili ne zabraniti u potpunosti mobitele u školama. Potaknuti istraživanjima koja pokazuju kako potpuna zabrana korištenja mobitela ne donosi očekivane rezultate, sudionici su iznijeli svoja iskustva i mišljenja iz perspektive nastavnika, ali i roditelja. Osim o mobitelima, razgovaralo se i o općenito blagostanju u školama. Panelisti su bili iz redova istraživača, ravnatelja, nastavnika, ali naravno i učenika. Zajednički je zaključak da se glas svakog sudionika mora čuti i uvažiti, razmisliti o njemu i implementirati jer to jedino donosi rezultate.

Kroz tri veoma sadržajno bogata dana, sudionici konferencije su kroz aktivnost eTwinnlandia sudjelovali i u donošenju manifesta o blagostanju. Konferencija je bila izvrsno iskustvo za svakog sudionika koji se zasigurno vraća obogaćen novim iskustvima i mrežom novih poznanstava za buduće suradnje i projekte.