prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta (ETS) inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti pokrenut 2015. godine diljem Europe kao odgovor na sve veću tjelesnu neaktivnost europskih građana. Ministarstvo turizma i sporta kao nacionalno koordinacijsko tijelo pod sloganom #BeActive redovito potiče javnost da budu aktivni tijekom cijele godine, a ne samo tijekom tog tjedna.

 Europski tjedan sporta osmišljen je kako bi ljude diljem Europe i svijeta motivirao i pružao im više mogućnosti za tjelesnu aktivnost s ciljem podizanja svijesti o važnosti aktivnog način života kod svakog građana.

Učitelj razredne nastave Ivan Perković i profesor tjelesne i zdravstvene kulture Slaven Lakić u školi su proveli projekt u kojem su sudjelovali učenici razredne i predmetne nastave te dionici lokalne zajednice.

Aktivnost u sklopu projekta:

  1. rujna – učenje učenika 2. razreda osnovnim pravilima ragbija (suradnja s Rugby klubom Sinj),
  2. i 25. rujna – poligoni motoričkih sposobnosti za učenike 2., 3., 5. i 7. razreda,
  3. rujna – poligon motoričkih sposobnosti za djecu predškolske dobi (suradnja s DV Maslačak),
  4. rujna – bonbon kup za učenike 4. razreda i obilježavanje Europskog školskog sportskog dana,
  5. rujna – uspon članova INA Leteći medvjedići na najviši vrh Mosora Veliki Kabal 1339 m.

U današnjem svijetu koji je prepun tehnologije i preferira sjedilački način života, malo djece je uključeno u neki sport. Potrebno je osvijestiti društvo da se bave bilo kojim oblikom sporta te da se pokrenu i da nikada nije kasno. Važno je osvijestiti roditelje i usaditi im činjenicu da su oni prvi i najveći čimbenici razvoja djetetovog života, a onda je tu tek školsko okruženje, stoga je potrebno provoditi tjelesnu aktivnost  kroz nastavu tjelesne i zdravstvene kulture što je više moguće. Za pretpostaviti je kako sport pozitivno utječe na cjelokupni uspjeh u školi što je još jedna činjenica zašto se baviti sportom.