prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Mobilnost učenika u Brest (Francuska)

Od 7. do 11. listopada 2024. godine deset učenika sedmih razreda OŠ Jurja Dobrile Rovinj uključeni u Erasmus+ projekt „Povezani morem“ boravili su na mobilnosti u OŠ Charles de Foucauld u Brestu (Francuska).

Tijekom mobilnosti učenici su imali su priliku sa svojim domaćinima u OŠ Charles de Foucauld provesti različite aktivnosti vezane uz kulturnu baštinu, život uz more te digitalne kompetencije.

Na put su avionom za Brest krenuli u nedjelju. U ponedjeljak učenici su se ujutro našli na zajedničkom doručku i razmjeni darova nakon čega su krenuli u obilazak škole. Nakon ručka uslijedilo je istraživanje grada putem prigodno pripremljene knjižice gdje su se upoznali sa znamenitostima Bresta. U utorak učenici su prisustvovali satovima nastave kako bi se upoznali s načinom provedbe nastave nakon čega su se zaputili u akvarij Oceanopolis te nakon ručka posjetili brodogradilište tradicionalnih, drvenih brodova. Večer je bila rezervirana za zajedničko druženje i večeru.

U srijedu tijekom jutra učenici su izrađivali poster s natpisima Rovinj i Brest te motivima oba gradova, a nakon ručka uslijedio je obilazak pomorskog muzeja dok je večer protekla u zajedničkom druženju. Četvrtak je bio dan za izlet po bretanjskoj obali prilikom čega su učenici posjetili memorijalni muzej pomoraca, uputili se u razgled svjetionika te igru na beskrajnoj pjeskovitoj blaži gdje je gotovo svaki učenik iz Hrvatske uzeo malo pijeska za uspomenu. Nakon toga, djeca su razgledala Muzej algi budući da taj kraj nosi dugogodišnju tradiciju skupljanja algi koje se potom koriste u farmaceutskoj, prehrambenoj i kozmetičkoj industriji. Zadnji dan mobilnosti učenici su tijekom jutra prisustvovali nastavi dok su u popodnevnim satima zabilježili pomoću digitalnih alata svoje iskustvo i dojmove tijekom mobilnosti i odigrali kviz Kahoot na temu svih aktivnosti u kojim su sudjelovali tijekom ove mobilnosti. Nakon podjele potvrda o sudjelovanju, učenici su nastavili s druženjem. U subotu jutro krenuli smo avionom nazad za Rovinj i iako se naše Erasmus+ putovanje završilo uspomene na njega i stečeno iskustvo učenici će imati zauvijek.