prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Obilježavanje Erasmus dana

U tjednu od 14. do 19. listopada 2024. godine, Osnovna škola Bedekovčina pridružila se obilježavanju Erasmus dana – manifestaciji posvećenoj promociji vrijednosti Erasmus+ programa. U sklopu ovog događaja organizirane su brojne aktivnosti koje su poticale učenike i djelatnike škole na sudjelovanje u budućim projekatima, a ujedno su promovirale ključne ciljeve Erasmus programa poput jačanja međunarodne suradnje, mobilnosti i cjeloživotnog učenja.

Jedna od glavnih aktivnosti bila je sastanak Erasmus tima tijekom kojeg su članovi analizirali protekle projekte te napravili plan za budućnost. Na ovom sastanku su članovi uz  procjenu uspješnosti dosadašnjih aktivnosti  definirali korake za buduće projekte koji će dodatno unaprijediti međunarodnu suradnju i uključivanje učenika i nastavnika u Erasmus+ inicijative.Erasmus dani 2

Tijekom tjedna, u holu škole učenici , roditelji i gosti škole su imali priliku pogledati prezentaciju o proteklim Erasmus projektima. Prezentaciju je pripremio Ivan Paradi, autor i jedan od vodećih učitelja u provedbi Erasmus projekata u školi. Kroz detaljne prikaze, učenici su mogli vidjeti kako su njihovi vršnjaci, ali i učitelji, sudjelovali u međunarodnim aktivnostima koje su im pružite priliku za razmjenu znanja i iskustava, kao i za unapređenje jezičnih i socijalnih vještina.

Da s Erasmusom treba početi čim ranije pokazala je učiteljica u produženom boravku koja je učenicima čitala priču:”Juki i šumska unija” – to je obrazovni paket kreiran   da vaši učenici steknu osnovno znanje o Europskoj uniji (EU) na zanimljiv i dobi primjeren način. Dakle poruka je :”Upoznajte učenike s krijesnicom Jukijem i njegovim šumskim prijateljima! Naš mali junak vaše će učenike povesti u svijet mašte kako bi naučili što je EU, zašto je osnovan i koju ulogu imaju Vijeće i države članice.”

EROsim toga, posebnu pozornost privukli su i satovi katoličkog vjeronauka, na kojima su sudionici Erasmus projekata, zajedno s vjeroučiteljicom, podijelili svoja iskustva. Vjeroučiteljica je opisala na koje načine koristi stečena znanja iz Erasmus aktivnosti u svakodnevnom radu s učenicima. Kroz njezina svjedočanstva, učenici su dobili bolji uvid u to kako sudjelovanje u međunarodnim projektima može obogatiti njihovo obrazovanje, ne samo kroz stjecanje novih kompetencija, već i kroz osobni rast.

Također, vjeroučiteljica je pozvala učenike da se još aktivnije uključe u buduće Erasmus projekte, bilo tijekom školovanja ili kroz angažman u udrugama, naglasivši važnost cjeloživotnog učenja i međunarodne suradnje. Učenici su s velikim zanimanjem pratili predavanja te su aktivno sudjelovali postavljanjem pitanja, što je potvrdilo njihovu zainteresiranost za buduće Erasmus projekte.

Obilježavanje Erasmus dana bilo je iznimno uspješno i motivirajuće za sve sudionike. Ovaj događaj pružio je priliku i učiteljima i učenicima da osvijeste važnost sudjelovanja u Erasmus+ projektima i doprinesu daljnjoj izgradnji međunarodne suradnje, čime se nastavlja tradicija izvrsnosti i otvorenosti naše škole prema Europi i svijetu.