prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Stvaralaštvo učitelja: Promocija zbirke „Vrtlog“

Na promociji zbirke pjesama “Vrtlog” Marice Balen, održanoj u utorak, 22. listopada 2024. u školskoj knjižnici Komercijalne i trgovačke škola Bjelovar, okupili su se brojni ljubitelji riječi, prijatelji, kolege i učenici 3. b s nastavnicom hrvatskoga jezika Andreom Štefanec.

U vremenu brzih promjena i digitalne komunikacije, susreti s poezijom predstavljaju oazu mira i duboke refleksije. Upravo takav susret dogodio se u organizaciji Ogranka HPKZ-a Bjelovar i škole, organiziravši promociju zbirke pjesama “Vrtlog” Marice Balen. Prekrasna promocija u Mjesecu hrvatske knjige.

Recenzentica Marijana Kranjec posebno je istaknula kako su pjesme u zbirci “Vrtlog” istovremeno intimne i univerzalne, te da svakog čitatelja pozivaju na osobno promišljanje. Glavna urednica Biblioteke Stvaralaštvo učitelja Zorka Renić osvrnula se na rad i ulogu same Biblioteke te uredničke poslove. Predsjednica Ogranka Ornela Malogorski uputila je srdačne pozdrave naglasivši značajan rad Ogranka u području promicanja stvaralaštva učitelja. Zahvalila je Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na podršci u radu te prenijela pozdrave ravnateljice Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar Nataše Vibiral koja je bila spriječena sudjelovati.

Lucija Balen, svojim predivnim glasom i svirkom, dodala je dašak čarolije ovom posebnom događaju. Voditeljica Željka Kalabek s lakoćom je povezivala sve dijelove programa, čineći večer još ugodnijom. Tatjana Kreštan pripremila je zanimljivu izložbu koja je, uz fotografije i rukopise, prikazala i evoluciju autoričinog stvaralaštva. Tatjana Kreštan sudjelovala je i cjelokupnoj organizaciji promocije te je i lektorirala knjigu i pomogla brojnim savjetima.

Topla atmosfera bila je prožeta emocijama dok je Marica Balen, s neizmjernom strašću, dijelila s publikom svoje stihove i priče. Njene riječi, iskrene i dirljive, odvele su nas u svijet njezinih misli i osjećaja. Marica Balen u svojoj zbirci „Vrtlog“ vješto spaja osobno i opće, stvarajući poeziju koja duboko rezonira s čitateljem. Kroz teme ljubavi, gubitka, tuge, radosti, prirode autorica nas vodi na intimno putovanje kroz svoje misli i osjećaje. Njeni stihovi su poput ogledala u kojem se svi možemo prepoznati, a bogatstvo poetskih slika i jednostavnost koja krije slojevitost čine ovu zbirku nezaobilaznim štivom za sve ljubitelje poezije. „Vrtlog“ je putovanje kroz emocije, misli i sjećanja jedne autorice i sigurni smo da će svatko željeti pročitati knjigu u cijelosti.

Ova knjiga, 30. po redu u Biblioteci Stvaralaštvo učitelja, svjedoči o bogatom stvaralaštvu i neiscrpnoj kreativnosti učiteljice Marice Balen i predstavlja vrijedan doprinos zavičajnoj, ali i hrvatskoj književnosti te je prekrasan dar svima koji cijene ljepotu riječi…Ova knjiga je poziv svima da se upuste u čarobni svijet riječi Marice Balen i otkriju ljepotu poezije.