prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljen popis nominacija za nagrade na području dječje književnosti

Hrvatski centar za dječju knjigu objavljuje da je sredinom listopada žiri Memorijalne nagrade Astrid Lindgren (ALMA) na Frankfurtskom sajmu knjiga objavio popis nominacija za 2025. godinu.

Za nagradu 2025. nominirano je ukupno 265 kandidata iz 71 zemlje, a nominacije su poslale organizacije iz cijeloga svijeta. Nominirani su autori i ilustratori te pripovjedači i promicatelji čitanja, a među njima je i hrvatska književnica Sanja Pilić. Dobitnik Nagrade ALMA 2025. bit će objavljen 1. travnja 2025. godine na Sajmu dječje knjige u Bologni.

Nagrada se dodjeljuje piscu, ilustratoru ili promotoru čitanja za ukupni doprinos na području književnosti za djecu i mlade, za visoke umjetničke domete i humanističke vrijednosti u duhu Astrid Lindgren, a ima za cilj jačati interes za dječju knjigu u svijetu te promicati dječja prava.

Pravo nominacija imaju od strane žirija odabrane ustanove i organizacije pojedinih zemalja među kojima je i Hrvatski centar za dječju knjigu – Hrvatska sekcija IBBY-ja pri Knjižnicama grada Zagreba.

O nominaciji hrvatskog kandidata za Nagradu ALMA odlučio je Nacionalni odbor za dječju knjigu.