Uz čajanku i degustaciju različitih vrsta čajeva s medom, obilježili su Svjetski dan pčela i Međunarodni dan čaja. Time su željeli osvijestiti učenike o važnosti pčela za život na zemlji, a i o dobrobiti meda i čaja za naše zdravlje. Piše u medijima – “Danas je Svjetski dan pčela – najvažnijih živih bića na Zemlji! Med je čudo prirode poznato čovjeku od davnina i sastavni dio svake kućne ljekarne. Danas se med iznimno cijeni zbog znanstveno dokazane kvalitete i brojnih dobrobiti za ljudski organizam i očuvanje onog najvrijednijeg – zdravlja. Prema UN-u, čaj ima ljekovitu vrijednost i donosi mnoge zdravstvene prednosti ljudskom organizmu.”
Imajući na umu sve te informacije i potrebu osvješćivanja učenika o važnosti pčela, meda i čaja, osmislili su degustaciju čajeva i isprobali različite vrste čajeva s medom (crni, zeleni, voćni, planinski, od koprive, mente, čaj za dobro jutro, čaj za laku noć…) te dopustili da njihovi okusi i mirisi utječu sva naša osjetila.
Degustacija čajeva održana je za vrijeme “velikih odmora”. Bilo je super, družili su se i pričali pod odmorom, kao nekada. Učenicima je najbolji čaj bio voćni čaj, a najlošiji crni. Pio se i čaj za spavanje, no, vjerujemo da su učenici budni dalje pratili nastavu. Na kraju, zaključak učenika (i učitelja) je sljedeći – Treba nam više takvih dana. Fotografije se mogu vidjeti u članku na mrežnoj stranici.