Uz pitu učenici su pripremali još i vučeno tijesto za savijaču s jabukama te povrtnu krem-juhu u kojoj su prevladavajući okus i boja dobiveni od cuke.
Recept kojim su se služili za izradu pite u početnoj fazi trebalo je prevesti na hrvatski jezik, a zatim je količinu namirnica trebalo preračunati iz mjernih jedinica „oz“ i „lb“ u grame i litre. A kako bi svatko u školi tog dana dobio svoj komad kolača, količine u receptu trebalo je uvećati nekoliko puta.
Učenici su uz pomoć učiteljica razrednica Virne Pavletić, Lorene Vlahović i Kristine Mijandrušić Ladavac pripremili sastojke, gulili i rezali povrće i jabuke, mijesili tijesto, razvlačili ga i rolali. Nije bilo trenutka odmora i svi su odradili svoj dio zadatka. Dečki koji su sudjelovali u razvlačenju vučenog tijesta iz prve ruke dijele savjet: ako nekim slučajem pogriješite u koracima pri rastezanju tijesta, nemojte ga opet umijesiti u lopticu jer se ono više neće rastezati.
Prije kušanja, u timskom radu, učenici su školu počistili i vratili u stanje koje nije odavalo da su se tog dana umjesto školom, njihove učionice mogle zvati kuhinjom. Krem juhu poslušno su pojeli za predjelo. A savijača i pita uz malo engleske kreme s pravom su se pojele kao glavno jelo i desert.