prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
zdrava prehrana
Projekt “Food Educators”

Projekt “Food Educators”

Jedan od glavnih zadataka projekta bio je proučavanje nutritivnih deklaracija na prehrambenim proizvodima. Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci su se bavili analizom sastava hrane, upoznajući se s ključnim informacijama poput kalorijske vrijednosti, udjela šećera, soli, masnoća, vlakana i proteina.

„Dan crvenih haljina“ u cvjećarskom praktikumu

„Dan crvenih haljina“ u cvjećarskom praktikumu

Ove godine su se učenice zanimanja cvjećar Industrijsko-obrtničke škole Virovitica po prvi puta uključile u kampanju crvenih haljina kako bi osvijestili i druge učenice da je brinuti o zdravlju – pravilnoj prehrani važno od mladosti, kako bi u zrelijim godinama bile što zdravije.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u u Osnovnoj školi Josipovac traju tjedan dana u mjesecu listopadu kako bi učenicima osvijestili potrebu za pravilnom i zdravom prehranom te kako bi stekli zdrave prehrambene navike kroz razne aktivnosti.

Projekt “Food Educators”

Važnost zdrave prehrane

Učenici prvog i drugog razreda OŠ Bakar u sklopu radionice o zdravoj prehrani usvojili su mnoštvo važnih informacija o uravnoteženoj i zdravoj prehrani.

Projekt “Food Educators”

Cjelogodišnji eTwinning projekt “Tradicionalna kuharica”

Učenici drugog razreda Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli sudjelovali su u cjelogodišnjem eTwinning projektu pod nazivom “Tradicionalna kuharica”. Cijelu su godinu istraživali stara žrnovska jela koja su objedili u digitalnu kuharicu.

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Svjetski dan zdravlja

Učiteljice Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova obilježili su Svjetski dan zdravlja nizom aktivnosti želeći usaditi učenicima zdrave prehrambene navike i podići svijest o pravilnom odabiru namirnica. U tome im je pomogla nutricionistica Vesna Bosanac koja je adionicom Zdrave hrane potakla učenike na razmišljanje o zdravlju.

eTwinning projekt “Tradicionalna kuharica”

eTwinning projekt “Tradicionalna kuharica”

Učenici drugog razreda OŠ Ante Curać – Pinjac iz Žrnova sudjeluju u eTwinning projektu “Tradicionalna kuharica” u kojem istražuju stara tradicionalna jela iz Žrnova. Tijekom prosinca istraživali su jela koja su nezaobilazni dio božićne trpeze i koja se pripravljaju na Badnji dan. Tijekom istraživanja došli su do zanimljivih podataka.