Jedan od glavnih zadataka projekta bio je proučavanje nutritivnih deklaracija na prehrambenim proizvodima. Učenici Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci su se bavili analizom sastava hrane, upoznajući se s ključnim informacijama poput kalorijske vrijednosti, udjela šećera, soli, masnoća, vlakana i proteina.
Doručak za zdravlje
OŠ „August Cesarec“ iz Ivankova i ove je godine sudjelovala u obilježavanju Tjedna školskog doručka.
„Dan crvenih haljina“ u cvjećarskom praktikumu
Ove godine su se učenice zanimanja cvjećar Industrijsko-obrtničke škole Virovitica po prvi puta uključile u kampanju crvenih haljina kako bi osvijestili i druge učenice da je brinuti o zdravlju – pravilnoj prehrani važno od mladosti, kako bi u zrelijim godinama bile što zdravije.
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u u Osnovnoj školi Josipovac traju tjedan dana u mjesecu listopadu kako bi učenicima osvijestili potrebu za pravilnom i zdravom prehranom te kako bi stekli zdrave prehrambene navike kroz razne aktivnosti.
Nutricionistica govorila o problemu bacanja školskih obroka
U Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec već godinama se bacaju znatne količine obroka pripremljenih u školskoj kuhinji, a problem je eskalirao otkako je u siječnju ove godine država otpočela financirati obrok za sve učenike.
Tradicionalna, a zdrava prehrana
U Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec proveden opsežan projekt TZP “Tradicionalna, a zdrava prehrana”.
Važnost zdrave prehrane
Učenici prvog i drugog razreda OŠ Bakar u sklopu radionice o zdravoj prehrani usvojili su mnoštvo važnih informacija o uravnoteženoj i zdravoj prehrani.
Cjelogodišnji eTwinning projekt “Tradicionalna kuharica”
Učenici drugog razreda Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova na otoku Korčuli sudjelovali su u cjelogodišnjem eTwinning projektu pod nazivom “Tradicionalna kuharica”. Cijelu su godinu istraživali stara žrnovska jela koja su objedili u digitalnu kuharicu.
Svjetski dan zdravlja
Učiteljice Osnovne škole Ante Curać – Pinjac iz Žrnova obilježili su Svjetski dan zdravlja nizom aktivnosti želeći usaditi učenicima zdrave prehrambene navike i podići svijest o pravilnom odabiru namirnica. U tome im je pomogla nutricionistica Vesna Bosanac koja je adionicom Zdrave hrane potakla učenike na razmišljanje o zdravlju.
eTwinning projekt “Tradicionalna kuharica”
Učenici drugog razreda OŠ Ante Curać – Pinjac iz Žrnova sudjeluju u eTwinning projektu “Tradicionalna kuharica” u kojem istražuju stara tradicionalna jela iz Žrnova. Tijekom prosinca istraživali su jela koja su nezaobilazni dio božićne trpeze i koja se pripravljaju na Badnji dan. Tijekom istraživanja došli su do zanimljivih podataka.