Posjetom OPG-u Eko škoj u Žrnovu na otoku Korčuli, učenici prvog razreda naučili su kako se proizvodi ekološki zdrava hrana i kako se usvajaju zdrave prehrambene navike.
Zdrava i nezdrava prehrana
Koju hranu, koliko i kada uzimati za zdrav život? Koja je hrana nezdrava? Na ta pitanja danas je teško odgovoriti, jer nas svakodnevno u novinama i televizijskim emisijama nutricionisti (stručnjaci za prehranu, naziv dolazi od lat. nutrire – hraniti), liječnici, prozvođači hrane i trgovci obasipaju različitim savjetima što i kako jesti, a ti savjeti ovise o doktrinama, istraživanjima, iskustvu i o komercijalnim interesima pojedinih trgovaca i proizvođača namirnica.
Dišite duboko i razmišljajte jasno
Kao ponosna nositeljica oznake eTwinning škole, Srednja strukovna škole ban Josip Jelačić iz Sinja nastavlja kontinuirano promicati eTwinning, nacionalnu i međunarodnu suradnju u nastavnoj praksi koju ugrađuje u pravila, praksu i stručno usavršavanje u školi, uz podršku uprave škole.
Istraživačkom nastavom do zdravih prehrambenih navika
Učenici 3. razreda Osnovne škole Jurja Šižgorića su ove školske godine istraživali nutritivni sastav namirnica tijekom projekta Zdravlje koji se provodio u korelaciji s nastavnim predmetima prirodom i društvom, matematikom, hrvatskim jezikom te tjelesnom i zdravstvenom kulturom.
”My Granny’s Dishes” u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica
Srednja strukovna škola Velika Gorica vratila se sa svoje prve mobilnosti iz Turske, a u sklopu projekta ''My Granny's Dishes''. Projekt traje dvije godine, dakle od 1. rujna 2019. do 31. kolovoza 2021. godine. Projekt je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU, a surađujemo sa školama partnerima iz sljedećih zemalja: Italija, Turska, Belgija, Srbija i Litva.
Pedagozi razgovarali o projektima, zdravoj prehrani i alkoholizmu mladih
U Komercijalnoj i trgovačkoj školi Bjelovar 6. veljače 2015. održano je Međužupanijsko stručno vijeće pedagoga srednjih škola Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije.
Obilježen Svjetski dan srca
Zadnji vikend u rujnu obilježava se Svjetski dan srca – dan kada skrećemo pažnju na to da 80% prijevremenih smrti dolazi od srčanog ili moždanog udara.
Zajedničko objedovanje ima dugoročan pozitivan učinak na tinejdžere
Tinejdžeri koji su najčešće objedovali s obitelji, imali su i najzdraviju prehranu poslije, kao mladi odrasli ljudi. Tinejdžeri koji objeduju s članovima obitelji zdravije će se hraniti kao odrasli, vidi se iz nove studije.
Kako se hrane školska djeca?
Pravilna prehrana djece i mladih utječe na njihovo zdravlje i budući život općenito. U školi se udaraju temelji zdravim prehrambenim navikama.