prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
zdravlje
Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

Ukoro će se napuniti dva mjeseca otkada su hrvatske škole, poput onih europskih, zatvorile vrata za svoje učenike, zbog virusa koji je neočekivano promijenio našu svakodnevicu. Bojali smo se hoćemo li moći i znati snaći se u virtualnom okruženju, imamo li dovoljno digitalnih kompetencija, kako ćemo vrednovati učenikova postignuća i sl. 

Savjeti za prevenciju debljine

Savjeti za prevenciju debljine

Hipokrat je rekao: “Tvoja hrana je tvoj lijek” i “Sve što putem prehrane unosimo u naš organizam gradi nas i mijenja, a od toga što smo unijeli zavisi naša snaga, naše zdravlje i naš život.”

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

Priredba za dan sv. Nikole u OŠ Otok

Dana 6. prosinca 2019. godine kako i treba povodom blagdana svetog Nikole zaštitnika djece i pomoraca, u Osnovnoj školi Josipa Lovretića iz Otoka upriličena je priredba za učenike nižih razreda. Od mnogobrojnih recitacija i pjesme zaigralo je svako dječje srce, a pogotovo veliko iznenađenje je bio i sam dolazak sv. Nikole koji je svim učenicima podijelio i prigodne darove.

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

Webinar Sigurnost i zaštita zdravlja na radu u zagrebačkoj Industrijskoj strojarskoj školi

Nastavnici zagrebačke Industrijske strojarske škole održali su 1. listopada 2019. godine webinar Sigurnost i zaštita zdravlja na radu namijenjen učenicima prvih razrednih odjela srednjih strukovnih škola obrazovnog sektora Strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Cilj webinara bio je interaktivnim načinom tj. nizom digitalnih kvizova i video sadržaja osvijestiti učenicima važnost tehničkog aspekta zaštite na radu, ali i skrenuti pozornost na zdravstvene posljedice nepridržavanja zaštite na radu. 

 

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

1. listopad – Svjetski dan vegeterijanstva

Svjetski dan vegetarijanstva obilježava se 1. listopada još od 1977. godine, s ciljem poticanja ljudi da razmisle o etičkim, ekološkim, zdravstvenim i humanitarnim prednostima vegetarijanskog načina života.

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

Najava webinara Sigurnost i zaštita zdravlja na radu

Industrijska strojarska škola iz Zagreba održat će webinar Sigurnost i zaštita zdravlja na radu u utorak, 25. rujna 2018. godine, u 8 sati i 50 minuta. Webinar je namijenjen učenicima prvih razrednih odjela srednjih strukovnih škola obrazovnog sektora strojarstva, brodogradnje i metalurgije. 

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

“Manje soli – više zdravlja“

Na poziv Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane i Dana kruha, učenici i profesori Srednje škole Braća Radić Kaštel Štafilić – Nehaj iz programa prehrana, u prostorijama zavoda u Splitu održali su stručno predavanje i radionicu „Uloga kuhinjske soli u tehnologiji kruha i testiranje potrošača na prihvatljivost kruha sa smanjenom količinom soli.“

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

24. rujna – Svjetski dan srca

Svjetski dan srca kojim se želi upozoriti na opasnost od kardiovaskularnih bolesti obilježava se zadnji vikend u rujnu. Glavni cilj svake godine je upozoravati čovječanstvo da su bolesti srca i moždani udar vodeći uzroci smrti u svijetu, a svake godine odnose 17,2 milijuna života. Svjetski dan srca se prvi put obilježio u rujnu 2000. godine na inicijativu Svjetske kardiološke federacije.

Virus u službi pomicanja vlastitih granica i promišljanja o okolišu

Žitarice su najzdravija hrana

Žitarice su bogati izvor mnogih esencijalnih vitamina, minerala i fitokemikalija. Tipična je žitarica siromašna zasićenim mastima, ali bogata polinezasićenim masnoćama, što uključuje i omega-3 linoleinsku kiselinu, nema kolesterola, bogata je topivim i netopivim vlaknima, izvrstan je izvor ugljikohidrata, proteina, vitamina E i B kompleksa, fitokemikalija što uključuje fitoestrogene, fitinsku kiselinu (smanjuje glikemijski indeks hrane i pomaže u zaštiti probavnog sustava), flavonide i fitosterole (korisne pri redukciji kolesterola u krvi), kao i mnogih minerala kao što su selen, željezo, magnezij, fosfor, bakar i cink.