Manifestacija se provodi u sveučilišnim gradovima: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku u suradnji s Medicinskim fakultetima, sveučilištima i sveučilišnim klinikama u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku i Zadru. Organizatori su Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.
Ove se godine po prvi puta Tjedan mozga održao i u Vukovaru pod pokroviteljstvom grada Vukovara i u suradnji s Gimnazijom Vukovar, a u koordinaciji profesorica Suzane Osička i Jasminke Bikić.
Teme ovogodišnjeg Tjedna mozga su: Prve tri, Mozak i prostor te Neurogastronomija. U Gimnaziji Vukovar su održane četiri radionice: Koliko je važan dobar doručak, Je li moguće zasititi se čokolade, Kako znanstvenici kuhaju i Navrh jezika. Voditelji radionica bili su bivši učenici Gimnazije Vukovar, a sadašnji studenti Medicinskog fakulteta Osijek i članovi Studentske sekcije za neuroznanost po vodstvom Prof. dr. sc. Marije Heffer.
U radionicama su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola Vukovarsko-srijemske županije koji su kroz radionice učili o tradicionalnom modelu piramide zdrave hrane, sastavljanju vlastitog idealnog doručka, koliko čokolade smiju pojesti dnevno a koliko zapravo pojedu, koja je granica i zbog čega uglavnom pojedu kockicu više, kako napraviti savršen sladoled i čokoladu s mjehurićima te na koji način osjet okusa doprinosi doživljavanju hrane.
U tijeku poslijepodneva u Pastoralnom centru sv. Bono održana su i tri predavanja:
- Što je posebno u socijalnom mozgu čovjeka, akademika Ivice Kostovića, prof. dr. sc.
- Mozak i doživljaj prostora, doc. dr. sc. Siniše Maslovara
- Što zalogaj čini slasnim, prof. dr. sc. Marije Heffer.
S obzirom da su učenici pokazali veliki interes za radionice i za predavanja, vjeruje se kako će se manifestacija Tjedan mozga nastaviti održavati i u buduće u gradu Vukovaru.